Προνόμια εμβολιασμένων: Στο γήπεδο και με διαρκείας μόνο οι εμβολιασμένοι οπαδοί

προνόμια-εμβολιασμένων-στο-γήπεδο-κα-383794
Φωτογραφία αρχείου

Το άνοιγμα των εξεδρών για τους οπαδούς και τους φιλάθλους στους αγώνες που γίνονται σε ανοικτά και κλειστά γήπεδα – κολυμβητήρια θα γίνει με βάση το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Κάποτε για να αγοράσει κάποιος οπαδός ένα εισιτήριο διαρκείας της αγαπημένης του ομάδας περίμενε τις βαρύγδουπες ανακοινώσεις της διοίκησης του συλλόγου σχετικά με τις μεταγραφές. Έκανε το κουμάντο του στον προϋπολογισμό του και αγόραζε το ανάλογο εισιτήριο διαρκείας (σ.σ.πάσο για όλη την αγωνιστική σεζόν) ανάλογα με το βαλάντιο του.

Έτσι όπως άλλαξε τη ζωή μας η πανδημία του κορονοϊού δε φτάνουν οι μεταγραφές και το καλό… κουμάντο.

Θέλει να δεις την ομάδα σου; Εμβολιάσου!

Θέλεις να παρακολουθήσεις και πάλι την αγαπημένη σου ομάδα μετά από ενάμιση χρόνο «διαζυγίου»; Εμβολιάσου.

Κάπως έτσι θα είναι το σύνθημα της «επόμενης ημέρας» των σχετικών ανακοινώσεων που θα αφορούν τα προνόμια των εμβολιασμένων για τα θεάματα στους αθλητικούς χώρους.

Το κάθε υπουργείο ετοιμάζει την δική του Κ.Υ.Α. αλλά το υπουργείο πολιτισμού και το υφυπουργείο αθλητισμού φαίνεται πως θα σηκώσουν το μεγαλύτερο βάρος των διευκρινήσεων σχετικά με το άνοιγμα των πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων στους εμβολιασμένους.

Στη θύρα του QR Code

Μάλιστα δεν αποκλείεται μέσω ειδικής εφαρμογής να γίνει και το σκανάρισμα του QR Code που υπάρχει στο πιστοποιητικό του εμβολιασμού των πολιτών.

Οι εξελίξεις δίνουν μεγάλη ανάσα στους αθλητικούς συλλόγους καθώς για πρώτη φορά βλέπουν και πάλι ορατό το ενδεχόμενο να γεμίσουν και πάλι οι εξέδρες των γηπέδων με αυτό να ισοδυναμεί με ενίσχυση των ταμείων τους.

Μετά από μία χαμένη σεζόν 2020-21 και μία που χάθηκε κατά το ήμισυ (2019-20) οι διοικήσεις των συλλόγων ελπίζουν πως μπορούν να φέρουν και πάλι τους φιλάθλους στα γήπεδα με ότι αυτό συνεπάγεται για τα έσοδα.Ελπίζουν στην αναζωπύρωση των διαρκείας

Ειδικά οι μεγάλοι σύλλογοι που έχουν και το ατού της προπώλησης εισιτηρίων διαρκείας βλέπουν πως μπορούν να ελπίζουν σε καλύτερες μέρες παρότι υπάρχουν ακόμα πολλές επιφυλάξεις αλλά και απορίες σχετικά με την εφαρμογή των μέτρων.

Στην κυβέρνηση εκτιμούν πως η αθλητική κοινότητα και ειδικά σε επίπεδο υποδομών άρρηκτα συνδεδεμένη με την ελληνική οικογένεια και θα συμπαρασύρουν σε πλήρη εμβολισμό πολλούς από τους αρνητές ή από αυτούς που έχουν διατυπώσει αντιρρήσεις.

Το μεγάλο στοίχημα

Το βασικότερο ερώτημα είναι εάν η κυβέρνηση θα μπορέσει να κερδίσει το στοίχημα με τους νέους από από 18 έως 25 και μετά βέβαια θα ανοίξει το ζήτημα και για τα παιδιά κάτω 18 ετών.

Αγορά με το Freedom pass

Σε κάθε περίπτωση το Freedom Pass που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός αναμένεται να παίξει ενεργό ρόλο και στο κεφάλαιο των θεαμάτων μεταξύ αυτών και την προμήθεια εισιτηρίων για αγώνες ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ αλλά και όλων των αθλημάτων. Από εκεί και πέρα για κάθε εγκατάσταση αναμένεται να υπάρξει και ξεχωριστή μελέτη σχετικά με τον τρόπο πρόσβασης, θέασης και αριθμού θεατών ανά αγώνα.

Σε κάθε περίπτωση τις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις ενώ δεν αποκλείεται στην καμπάνια του εμβολιασμού να μπουν τα βαριά χαρτιά από το χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και του αθλητισμού.

ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook