Προκλητικός Ερντογάν: «Μητσοτάκη, αν κάνεις το λάθος, θα έρθουν οι τρελοί Τούρκοι»

προκλητικός-ερντογάν-μητσοτάκη-αν-κ-1539471

Σε νέα του ομιλία, μετά την προσευχή της Παρασκευής, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξαπέλυσε επίθεση κατά της Ελλάδας, κατηγορώντας τη χώρα μας ότι παραβιάζει την συνθήκη της Λωζάνης και άλλες συμφωνίες στρατιωτικοποιώντας τα νησιά.

Είπε μεταξύ άλλων ο Ερντογάν:

«Όσο η Ελλάδα εξοπλίζει τα νησιά, κάνει βήματα ενάντια στη συνθήκη Λωζάνης. Οι δηλώσεις Μητσοτάκη δεν επαρκούν ώστε να καθορίσουν την τύχη της περιοχής. Βλέπουμε ότι η προσέγγιση τόσο της Λωζάνης όσο και των νησιών δεν εφαρμόζεται αυτή τη στιγμή από τις ελληνικές αρχές».

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη δεύτερη ημέρα της συμμετοχής του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός συνέχισε τις συναντήσεις του με διεθνείς οικονομικούς παράγοντες, ενώ ολοκληρώνοντας τη δραστηριότητά του επισκέφθηκε το Greek House Davos, όπου συνομίλησε με τους υπεύθυνους, τους ευχαρίστησε και τους συνεχάρη για το έργο τους.

Το πρωί ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Philipp Hildebrand, Αντιπρόεδρο της BlackRock, του μεγαλύτερου διαχειριστή κεφαλαίων στον κόσμο, με χαρτοφυλάκιο που πλησιάζει τα 9 τρισεκατομμύρια δολάρια. Η Ελλάδα είναι «η οικονομία με τις καλύτερες επιδόσεις στην Ευρώπη», ανέφερε σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο κ. Hildebrand καθώς τον υποδεχόταν ο πρωθυπουργός.

«Ταυτόχρονα αναγνωρίζεται η Ελλάδα ως ένας πόλος γεωπολιτικής σταθερότητας σε μια δύσκολη περιοχή του κόσμου και υπάρχει και ένα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, θα έλεγα, για το πως αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί καθώς το 2023 είναι -όπως γνωρίζετε- εκλογική χρονιά.

Εγώ θέλω να σας ευχαριστήσω και πάλι για την πολύ σημαντική αυτή προσπάθεια την οποία επιτελέσατε. Ξέρω ότι πέρασε πολύς κόσμος από το Greek House και νομίζω ότι και η ουσία των συζητήσεων που έγιναν εδώ, αλλά τολμώ να πω και η αισθητική του χώρου, είναι απολύτως εναρμονισμένη με αυτή τη νέα εικόνα της Ελλάδας την οποία θέλουμε να εκπέμψουμε», επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ieidiseis.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook