Προκλητικό παραλήρημα Ερντογάν: Οι Έλληνες πνίγουν ή πυροβολούν τους μετανάστες – Μια μέρα μπορεί να χρειαστούν το ίδιο έλεος

Απάνθρωπη μεταχείριση των προσφύγων καταλόγισε στην Ελλάδα ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας πως οι Έλληνες πνίγουν μετανάστες στη θάλασσα ή τους σκοτώνουν με πυροβολισμούς.

Μιλώντας στους βουλευτές του κόμματός του σήμερα, όπως μεταδίδει η Daily Sabah, ο Ερντογάν είπε πως η ΕΕ πρέπει να υποστηρίξει την πολιτική της Τουρκίας στη βορειοδυτική Συρία εάν θέλει πραγματικά να επιλύσει τη μεταναστευτική κρίση, και κάλεσε τις Βρυξέλλες να δράσουν σύμφωνα με τη Διεθνή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, αναφορικά με την ανθρωπιστική κρίση στην Ιντλίμπ.

«Εάν οι ευρωπαϊκές χώρες θέλουν να λύσουν το πρόβλημα, πρέπει αν υποστηρίξουν τις πολιτικές και ανθρωπιστικές λύσεις που προτείνει η Τουρκία στη Συρία» είπε ο Ερντογάν και επέκρινε τις ελληνικές αρχές για απάνθρωπη συμπεριφορά προς τους πρόσφυγες που φτάνουν στα σύνορα. Σύμφωνα με τη Daily Sabah πάνω από 130.000 «παράνομοι μετανάστες» πέρασαν στην Ευρώπη μετά την ανακοίνωση της Τουρκίας πως πλέον δεν θα τους σταματά.

«Οι Έλληνες γείτονές μας, που προσπαθούν να αποτρέψουν τους μετανάστες με κάθε μέσο, όπως πνίγοντάς τους στη θάλασσα και πυροβολώντας τους μέχρι θανάτου, δεν θα πρέπει να ξεχνούν πως μια μέρα μπορεί να χρειαστούν το ίδιο έλεος» είπε ο Ερντογάν, και πρόσθεσε πως καλεί όλες τις ευρωπαϊκές χώρες- και την Ελλάδα- να σεβαστούν τους αιτούντες άσυλο που φτάνουν στις χώρες τους όπως προβλέπει η διεθνής νομοθεσία για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Τούρκοι αξιωματούχοι επικρίνουν την ΕΕ για μη τήρηση της συμφωνίας του 2016 και κατηγορούν τις ελληνικές αρχές για βάρβαρη μεταχείριση των μεταναστών, ανάμεσά τους σε βάρος γυναικών και παιδιών, γράφει η Daily Sabah. Αναφορικά με τη Συρία, ο Ερντογάν δήλωσε ότι ελπίζει να πετύχει να κηρυχθεί «εκεχειρία το συντομότερο δυνατό στην επαρχία Ιντλίμπ» στη διάρκεια της συνάντησής του αύριο Πέμπτη με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ