Προκλητική απόλυση εργαζόμενης, καταγγέλλει το Σωματείο Ποτών και Τροφίμων Νομού Χανίων

προκλητική-απόλυση-εργαζόμενης-κατα-817103

Την προκλητική απόλυση εργαζόμενης καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργαζομένων Ποτών Τροφίμων Νομού Χανίων, στην οποία χαρακτηριστικά αναφέρει:

«Η Διοίκηση του Κλαδικού Συνδικάτου εργαζομένων Ποτών Τροφίμων Ν. Χανίων καταγγέλλει σε όλους τους εργαζομένους, τη διοίκηση της Χιωτάκης ΑΒΕΕ, που ανήκει στον όμιλο της Τράπεζας Χανίων, η οποία ακολουθώντας την λογική «του καρότου και του μαστιγίου» για να εφαρμόσει τις αντεργατικές τις κατευθύνσεις, προχώρησε σε προκλητική απόλυση εργαζόμενης, προμηνύοντας κι άλλες.

Τη Τετάρτη 20 Φλεβάρη η εργοδοσία απέλυσε την συγκεκριμένη εργαζόμενη, η οποία σε συνάντηση εργαζομένων- εργοδοσίας, που πραγματοποιήθηκε πριν δυο βδομάδες, “τόλμησε” και τόνισε την αξία της δράσης των εργαζομένων μέσα από το σωματείο τους. Η εργοδοσία δικαιολόγησε την απόλυσή της, λέγοντας στην εργαζόμενη ότι «είναι μέσα στο 30% των εργαζομένων που απολύονται».

Συνήθεις πρακτικές για την εργοδοσία, αφού δεν θέλει τους εργαζόμενους οργανωμένους στο σωματείο τους. Πόσο μάλλον σε μια περίοδο που οι φήμες οργιάζουν για τα ποσοστά προς πώληση και τις διαπραγματεύσεις, φήμες που βγάζει η ίδια η εταιρία για να κρατάει στον «πάγο» τις αντιδράσεις των εργαζομένων, ακόμα και για τις πολλές καθυστερήσεις μισθοδοσίας που υπάρχουν.

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ-ΤΩΡΑ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στην επιχείρηση να μην υποκύψουν στο φόβο και στις ορέξεις της εργοδοσίας για την αύξηση των κερδών της σε βάρος των ίδιων. Καλούμε τους εργαζόμενους να προχωρήσουν σε γενική συνέλευση όλων των εργαζομένων της εταιρίας για συντονισμό σε αγώνα ενάντια στις άδικες απολύσεις της εργοδοσίας.

Το Κλαδικό Συνδικάτο εργαζομένων Ποτών Τροφίμων Ν. Χανίων θα στηρίξει κάθε αγωνιστική προσπάθεια για να επιστρέψει στη δουλειά της η εργαζόμενη και θα σταθεί στο πλάι όλων όσοι νοιώθουν μόνοι τους απέναντι στην επίθεση της εργοδοσίας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους της εταιρίας  να οργανωθούν στο κλαδικό συνδικάτο, να αντιπαλέψουμε συλλογικά κάθε επίθεση στα εργασιακά μας δικαιώματα είτε αυτή προέρχεται από τη διοίκηση του εργοστασίου, είτε από την αντεργατική στάση της κυβέρνησης-ΕΕ. Να δώσουμε το παρόν στην σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Φλεβάρη στις 18.30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Χανίων.

Κανένας συμβιβασμός με τους σχεδιασμούς της εργοδοσίας.

– Nα πληρωθούν τα δεδουλευμένα.

– Καμία απόλυση

– Καμία άδεια άνευ αποδοχών

– Να πάρει πίσω την απόλυση η εργοδοσία

Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη του εργοδότη.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook