Προκηρύσσει απεργία για την 1η Μαΐου το Εργατικό Κέντρο Χανίων

προκηρύσσει-απεργία-για-την-1η-μαΐου-το-1033823

Συμμετέχει στην απεργία που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ για την 1η Μαΐου και το Εργατικό Κέντρο Χανίων.

Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνονται τα παρακάτω:

Εργαζόμενες -νοι, Συνταξιούχοι, Άνεργοι, Νέες, Νέοι,

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Χανίων τιμώντας το διαχρονικό σύμβολο των αγώνων, την ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ, απευθύνει σε όλους θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό και κάλεσμα, να σταθούμε δυνατοί και συσπειρωμένοι απέναντι στη νέα μεγάλη αυτή δοκιμασία και στις αντίξοες συνθήκες, που προκάλεσε και στη Χώρα μας η υγειονομική κρίση του covid 19.

Σήμερα εν έτη 2020 και εν μέσω της πρωτόγνωρης κρίσης που βιώνει όλη η υφήλιος λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, αναδεικνύεται ο αναντικατάστατος ρόλος των συνδικάτων, στην υπεράσπιση των συμφερόντων της εργατικής τάξης, να διεκδικήσουν τα αιτήματά της, να απαιτήσουν μέτρα για την επιβίωσή της.

Η 1η του Μάη, είναι μέρα καθαγιασμένη με το αίμα της εργατικής τάξης, και πρέπει η σημερινή πρωτομαγιά να αποτελέσει  αφετηρία για πιο ουσιαστικούς, ενωτικούς, και μαζικούς αγώνες.

Απεργούμε και εκφράζουμε με κάθε τρόπο την εναντίωσή μας σε κάθε ελαστική μορφή εργασίας, σε μειώσεις μισθών, στην καταστρατήγηση των κεκτημένων εργασιακών δικαιωμάτων μας.

Η απάντηση των εργαζόμενων πρέπει να είναι μία και μοναδική:  Να αποκρούσουμε άμεσα και  αποτελεσματικά αυτές τις πολιτικές.  Είναι καθήκον μας να υψώσουμε το γρηγορότερο  το ανάστημά μας και να οργανώσουμε νέους ταξικούς αγώνες που θα φωτίσουν το μέλλον μας με ελπίδα.

Διεκδικούμε τη στήριξη της δημόσιας υγείας με κάθε τρόπο και την άμεση κατάργηση αντεργατικών διατάξεων που οδηγούν στην φρωχοποίηση τους εργαζόμενους, μειώνοντας μονομερώς στο μισό τις αποδοχές και τις ασφαλιστικές εισφορές.

Ζητάμε την εκπόνηση σχεδίου ουσιαστικής στήριξης της μισθωτής εργασίας για το άμεσο μέλλον, με γνώμονα τη διατήρηση των θέσεων εργασίας αλλά και την προστασία των ανέργων, για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας.

Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ Δεν είναι αργία, είναι Απεργία

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Νομού Χανίων»

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook