Προκαταρκτική εξέταση για τον εκβιασμό του Δημάρχου Ωραιοκάστρου

προκαταρκτική-εξέταση-για-τον-εκβιασ-1307809

Ελεύθεροι ενόψει διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης αφέθηκαν οι τρεις συλληφθέντες για την υπόθεση του φερόμενου εκβιασμού σε βάρος του δημάρχου Ωραιοκάστρου Παντελή Τσακίρη, από τον οποίο, όπως κατήγγειλε ο ίδιος, απαίτησαν 40.000 ευρώ για να μην δημοσιοποιήσουν βιντεοληπτικό υλικό με στιγμές της ιδιωτικής του ζωής, το οποίο κατείχαν ύστερα από παρακολούθησή που είχε προηγηθεί.

Ο εισαγγελέας ποινικής δίωξης Θεσσαλονίκης παρήγγειλε έρευνα από την ΕΛ.ΑΣ. για να εξακριβωθεί εν συνόλω η εις βάρος τους αποδιδόμενη δράση και στη συνέχεια να αποφασιστεί η ποινική τους μεταχείριση. Κατά συνέπεια, δεν απαγγέλθηκαν στην παρούσα φάση κατηγορίες εναντίον των τριών συλληφθέντων και ήρθη η κράτησή τους. Στο επίκεντρο της προκαταρκτικής έρευνας θα βρεθούν ηλεκτρονικές συσκευές που κατασχέθηκαν και θα ληφθούν καταθέσεις όλων των εμπλεκόμενων προσώπων.

Eίχαν γίνει σκιά του δημάρχου

Μεταξύ αυτών που συνελήφθησαν, όπως ανέφερε ο Πάρις Σπυράτος, νομικός συμπαραστάτης του κ. Τσακίρη, περιλαμβάνονται δύο ιδιωτικοί ερευνητές, 66 και 46 ετών, αλλά και μία 22χρονη, που τον τελευταίο καιρό φέρονται να είχαν γίνει σκιά του δημάρχου καταγράφοντας την ιδιωτική του ζωή «με σκοπό είτε να αποσπάσουν κάποιο οικονομικό αντάλλαγμα είτε να του προκαλέσουν πολιτικό κόστος».

Σε δηλώσεις του, ο δικηγόρος του δημάρχου είπε ότι οι συλληφθέντες κατονομάζουν ως ηθικό αυτουργό της υπόθεσης αυτοδιοικητικό και πολιτικό αντίπαλο του κ. Τσακίρη. Το πρόσωπο αυτό, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, περιλαμβάνεται στη δικογραφία που σχηματίστηκε από την ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

Πηγή: ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook