Προκαλεί η Τουρκία: Η Ελλάδα εξόντωνε συστηματικά Τούρκους και μουσουλμάνους

προκαλεί-η-τουρκία-η-ελλάδα-εξόντωνε-σ-923304

Η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στην Αρμενία και οι δηλώσεις του εκεί προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, που εξαπέλυσε πυρά κατά της Ελλάδας και την κατηγόρησε ότι «εξολόθρευε συστηματικά Τούρκους και Μουσουλμάνους».

Στην ανακοίνωση του εκπροσώπου του τουρκικού ΥΠΕΞ τονίζεται ακόμη πως «σήμερα η Ελλάδα εξακολουθεί να υιοθετεί απάνθρωπες πρακτικές απέναντι στην τουρκική μειονότητα στη χώρα της και να φυλακίζει ακόμη και μουφτήδες επειδή προσεύχονται τις Παρασκευές».

Σημειώνεται πως η ανακοίνωση ήρθε λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στη Γενεύη με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στο περιθώριο της συνάντησης που διοργανώνει το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ με θέμα τον Στρατηγικό Διάλογο για τα Δυτικά Βαλκάνια. Στη συνάντηση θα συζητηθούν θέματα διμερούς και περιφερειακού ενδιαφέροντος.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών:

«Διαπιστώνουμε ότι η Ελλάδα συνεχίζει να παίρνει θέση δίπλα σε εχθρικούς κύκλους προς την Τουρκία και να υποστηρίζει τις εις βάρος της χώρας μας αβάσιμες απόψεις και ισχυρισμούς τους.

Η Τουρκία δεν έχει ξεχάσει ποτέ τα βασανιστήρια της Ελλάδας προς τους Τούρκους και τους άλλους Οθωμανούς πολίτες κατά τη διάρκεια της ιστορίας. Είναι γνωστό ότι η Ελλάδα εξολόθρευε συστηματικά Τούρκους και Μουσουλμάνους σε αυτή την περιοχή κατά τη διάρκεια της ανεξαρτησίας της από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, αλλά και έπειτα.

Ακόμη και σήμερα η Ελλάδα εξακολουθεί να υιοθετεί απάνθρωπες πρακτικές απέναντι στην τουρκική μειονότητα στη χώρα της και να φυλακίζει ακόμη και μουφτήδες επειδή προσεύχονται τις Παρασκευές.

Η Τουρκία πιστεύει ότι τα διδάγματα που πρέπει να λαμβάνονται από την ιστορία πρέπει να είναι διδάγματα ειρήνης και αδελφοσύνης κι όχι έχθρας, και οπωσδήποτε να υπάρχει επίγνωση της ιστορικής πραγματικότητας.

Με αυτή την ευκαιρία, υπενθυμίζουμε ότι η στήριξη ενεργειών κατά της χώρας μας δεν θα ωφελήσει την Ελλάδα. Την καλούμε να είναι υπέρ των σχέσεων καλής γειτονίας μεταξύ των δύο χωρών και να συμπεριφέρεται πιο υπεύθυνα, καθώς αυτός είναι ο μόνος τρόπος για την προώθηση της ειρήνης, της σταθερότητας και της ευημερίας στην περιοχή μας.

Από την άλλη, όσον αφορά στα γεγονότα του 1915, ήδη από την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός ο πρόεδρός μας, είχε διατυπωθεί σαφώς η στάση της Τουρκίας με τη δήλωσή του στις 23 Απριλίου 2014. Περαιτέρω εξηγήσεις πάνω στο ζήτημα δεν χρειάζονται».

Πηγή: newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook