Προϊόντα κομμωτικής: Τι αλλάζει από σήμερα στην πώλησή τους σε σούπερ μάρκετ

προϊόντα-κομμωτικής-τι-αλλάζει-από-σή-0

Ανατροπή σε ό,τι γνωρίζαμε για την πώληση των προϊόντων κομμωτικής από τα σούπερ μάρκετ φέρνει το νέο ΦΕΚ – Τι νέα μέτρα φέρνει στα καταστήματα

Το ΦΕΚ περιγράφει αναλυτικά τα νέα μέτρα που εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τα οποία τίθενται σε ισχύ αρχής γενομένης από σήμερα Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου.

Μάλιστα στο ΦΕΚ αποσαφηνίζεται και το τι θα ισχύει πλέον με τα προϊόντα κομμωτικής και την πώληση τους από τα σούπερ μάρκετ.

Πιο συγκεκριμένα, στα σούπερ μάρκετ απαγορεύεται η πώληση προϊόντων κομμωτικής για επαγγελματική χρήση σε μη έχοντες άδεια ασκήσεως επαγγέλματος κομμωτή-κουρέα, εφόσον η πώληση αφορά σε περισσότερα από δύο (2) τεμάχια προϊόντων ανά κωδικό είδους και ανά πελάτη. Η πώληση περισσότερων τεμαχίων προϊόντων κομμωτικής για επαγγελματική χρήση ανά κωδικό σε πελάτη επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση έκδοσης του προβλεπόμενου τιμολογίου και με την ταυτόχρονη επίδειξη επαγγελματικής ταυτότητας.

Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι πολίτες έχουν δικαίωμα να προμηθεύονται από τα σούπερ μάρκετ έως και δύο τεμάχια ανά επαγγελματικό προϊόν κομμωτικής, ενώ το ίδιο ισχύει και για όλα τα καταστήματα λιανικής που προμηθεύονται τέτοια είδη, αλλά και τα κομμωτήρια.

dikaioogitika.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook