Πρώην διευθυντής της CIA: Αν οι Ρώσοι χρησιμοποιήσουν πυρηνικά στην Ουκρανία, θα τους καταστρέψουμε

πρώην-διευθυντής-της-cia-αν-οι-ρώσοι-χρησ-1536762

Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους θα καταστρέψουν τις ρωσικές δυνάμεις και τον εξοπλισμό τους στην Ουκρανία και θα βυθίσουν το ρωσικό στόλο στη Μαύρη Θάλασσα αν χρησιμοποιήσει ο Βλαντίμιρ Πούτιν πυρηνικά όπλα, προειδοποίησε ο Ντέιβιντ Πετρέους.

Μιλώντας στο ABC News ο πρώην διευθυντής της CIA και απόστρατος τετράστερος στρατηγός των ΗΠΑ διευκρίνισε ότι δεν έχει συζητήσει με τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας Τζέικ Σάλιβαν για την αντίδραση των ΗΠΑ σε περίπτωση πυρηνικής κλιμάκωσης από τη Ρωσία, κάτι που η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει τονίσει κατ’ επανάληψη στη Μόσχα.

«Για να σας δώσω μια υποθετική απάντηση, θα απαντούσαμε ηγούμενοι μιας νατοϊκής – μιας συλλογικής προσπάθειας – που θα κατέστρεφε κάθε ρωσική συμβατική δύναμη, που μπορούμε να δούμε και να ταυτοποιήσουμε στα μέτωπα της Ουκρανίας και στην Κριμαία και κάθε πλοίο τους στη Μαύρη Θάλασσα», δήλωσε ο Πετρέους.

Η προειδοποίησε έρχεται λίγες μέρες μετά τις απειλές του Πούτιν, που ερμηνεύτηκαν από πολλούς ως απειλή ενός πολέμου της Ρωσίας με τη Δύση. Ερωτηθείς αν η χρήση πυρηνικών από τη Ρωσία στην Ουκρανία θα έσερνε τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ στον πόλεμο ο Πετρέους είπε ότι δεν θα ενεργοποιηθεί μεν το άρθρο 5 περί συλλογικής άμυνας του Βορειοατλαντικού Συμφώνου, καθώς η Ουκρανία δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ, ωστόσο, μια «αμερικανική και Νατοϊκή απάντηση» θα ήταν «ενδεδειγμένη».

Πηγή:iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook