Πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου για πρόεδρος στο κόμμα του Κασιδιάρη

πρώην-αντεισαγγελέας-του-αρείου-πάγο-1662331

Αρκετή φημολογία έχει αναπτυχθεί για το αν ο Ηλίας Κασιδιάρης και ο σχηματισμός που έχει δημιουργήσει υπό τον τίτλο «Εθνικό Κόμμα Έλληνες», θα μπορέσει να θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές, οι οποίες έχουν προγραμματισθεί για τις 21 Μαΐου.

Υπενθυμίζεται ότι έχει ψηφιστεί ο νόμος 5019/2023, που απαγορεύει σε κόμματα να συμμετάσχουν στις εκλογές εάν διαθέτουν ηγετικά στελέχη που έχουν καταδικαστεί για ορισμένα αδικήματα, ανάμεσα στα οποία και εκείνο της εγκληματικής οργάνωσης.

Επομένως, κατόπιν συλλογικής απόφασης του κόμματος, την οποία επικαλείται το bankingnews.gr φαίνεται πως επικαλής του σχηματισμού «Έλληνες» αναλαμβάνει ο πρώην αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστάσιος Κανελλόπουλος. Μάλιστα, ο εν λόγω άνδρας θεωρείται εγνωσμένου νομικού κύρους και, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, προφανώς αποτελεί την απάντηση του Ηλία Κασιδιάρη.

Παρ’ όλα αυτά, όλα αναμένεται να κριθούν στις 5 Μαΐου, όταν το Α’ Τμήμα του Αρείου Πάγου λάβει τη σχετική απόφαση για τη συμμετοχή ή μη του «Εθνικού Κόμματος Έλληνες». Άλλωστε, το συγκεκριμένο Τμήμα του Αρείου Πάγου έχει την αρμοδιότητα να ελέγχει τη νομιμότητα συμμετοχής ενός κόμματος ή συνασπισμού κομμάτων στην εκλογική διαδικασία.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook