Προφυλακιστέος ο Βασίλης Γκουρούσης για το ριφιφί στο Ψυχικό

προφυλακιστέος-ο-βασίλης-γκουρούσης-1197949

Το δρόμο για τη φυλακή πήρε μετά την απολογία του ο Βασίλης Γκουρούσης ο οποίος φέρεται αναμεμιγμένος στην διάρρηξη – μαμούθ τεσσάρων τραπεζικών θυρίδων που ανήκαν σε συζύγους γνωστών επιχειρηματιών σε υποκατάστημα του Ψυχικού.

Ο 58χρονος σύζυγος της γνωστής τηλεπερσόνας Τέτας Καμπουρέλη, ο οποίος διώκεται για διακεκριμένες κλοπές κατ΄ εξακολούθηση, απείθεια και παράβαση του νόμου περί όπλων, στην απολογία του αρνήθηκε την εμπλοκή του στην υπόθεση ωστόσο δεν κατάφερε να πείσει ανακριτή και εισαγγελέα οι οποίοι τον έκριναν προφυλακιστέο.

Στο πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα του ο κατηγορούμενος επιχειρηματολόγησε υπέρ της αθωότητας του επιχειρώντας να αποδυναμώσει τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αρμόδιες αρχές και ειδικότερα το δείγμα DNA που φέρεται να βρέθηκε σε μία από τις διερρηγμένες θυρίδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 58χρονος έκανε λόγο για αδύναμο στοιχείο καθώς το δείγμα δεν είναι καθαρό αλλά μικτό. Και αυτό γιατί από την έρευνα φέρονται να προέκυψαν εκτός από τα στοιχεία του κατηγορούμενου και δείγμα  της ιδιοκτήτριας της θυρίδας και ενός ακόμη αγνώστου ατόμου.

«Το ίχνος DNA είναι μικτό. Εμπεριέχει εκτός από δικά μου στοιχεία, άλλων δύο ατόμων. Της ιδιοκτήτριας της θυρίδας κι ενός άγνωστου προσώπου. Γιατί κατηγορούμαι εγώ;» φέρεται να είπε στην απολογία του.

Αναφερόμενος δε στο δικό του δείγμα DNA που εμφανίζεται να εντοπίστηκε στην πλαστική κασετίνα, που έμπαινε στη θυρίδα φέρεται να πιθανολόγησε ότι  «η ιδιοκτήτριά της κασετίνας την ακούμπησε στο κοινόχρηστο τραπέζι, το οποίο χρησιμοποιούμε όλοι οι κάτοχοι θυρίδων».

Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με πληροφορίες, έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι στο θησαυροφυλάκιο της τράπεζας δεν υπάρχει κύκλωμα παρακολούθησης, με αποτέλεσμα όπως υποστήριξε να μην μπορεί κανείς να πει με βεβαιότητα τι συνέβη και το περιεχόμενο των θυρίδων έκανε φτερά ενώ ανέθεσε σε πραγματογνώμονα-γενετιστή τη σύνταξη τεχνικής έκθεσης

Στο επιχείρημα των αρχών ότι από το βιντεοληπτικό υλικό της τράπεζας προκύπτει πως προσπαθούσε να καλύψει τα χαρακτηριστικά του, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας απάντησε ότι το καπέλο που φορούσε είναι το αγαπημένο του αξεσουάρ και το χρησιμοποιεί τακτικά στην καθημερινότητά του. Όσο για γάντια και τη μάσκα ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως τα φορούσε λόγω κορωνοιού συμπληρώνοντας ότι σε κοντινή απόσταση από την τράπεζα είναι το ινστιτούτο αισθητικής που διατηρεί η σύζυγος του το οποίο επισκεπτόταν συχνά και για το λόγο αυτό ήταν πολύ προσεκτικός στα μέτρα προστασίας.

Το ποινικό μητρώο του κατηγορούμενου που εκτιμάται πως στάθηκε η αφορμή για να μπει στο «μικροσκόπιο» των αρχών ήταν ένα ακόμη σημείο στο οποίο εστίασε. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ίδιος έχει καταδίκες για υποθέσεις που αφορούν σε παραβίαση του νόμου περί παιγνίων, καθώς και για εργοδοτικές εισφορές, αδικήματα που τιμωρούνται σε βαθμό πλημμελήματος. Μάλιστα, οι  ίδιες πηγές υποστηρίζουν πως ο 58χρονος έχει σε εκκρεμότητα στην ανάκριση ακόμη δύο υποθέσεις σε βάρος του για απάτη με παράνομο λογισμικό για φρουτάκια που διατίθονταν σε καφενεία. Μάλιστα, είναι κατηγορείται με ακόμη 56 άτομα  για εγκληματική οργάνωση για την οποία μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους. Η δεύτερη υπόθεση αφορά σε διαφορά αστικής φύσεως, για την οποία κατηγορείται για υπεξαίρεση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook