Προφυλακιστέοι οι δύο Κρητικοί για τα 2,5 κιλά χασίς

προφυλακιστέοι-οι-δύο-κρητικοί-για-τα-2-1050891

Το δρόμο για τη φυλακή πήραν οι δύο Κρητικοί ηλικίας 39 και 36 ετών οι οποίοι είχαν συλληφθεί το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης, στο Ηράκλειο, καθώς φέρονται να εμπλέκονται σε υπόθεση διακίνησης χασίς.

Αμφότεροι οδηγήθηκαν νωρίτερα σήμερα στα δικαστήρια Ηρακλείου συνοδευόμενοι από τους δικηγόρους τους κι εμφανίστηκαν ενώπιον της ανακρίτριας Ηρακλείου όπου απολογήθηκαν.

Μετά το πέρας της διαδικασίας, οι δύο κατηγορούμενοι για διακίνηση ναρκωτικών σε βαθμό κακουργήματος, κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι.

Αυτό σημαίνει ότι θα παραμείνουν στη φυλακή έως την εκδίκαση της υπόθεσής τους.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ., που έλαβε χώρα την περασμένη Πέμπτη, είχαν συλληφθεί άλλα δύο άτομα: Πρόκειται για αδερφούς του 39χρονου, ηλικίας 37 και 36 ετών.

Και οι δύο τελευταίοι, ωστόσο, αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς κανέναν όρο την περασμένη Παρασκευή, αφού νωρίτερα ασκήθηκαν σε βάρος τους ποινικές διώξεις για παραβάσεις που σχετίζονται με όπλα, σε βαθμό πλημμελήματος.

Στον αντίποδα, ο 39χρονος και ο 36χρονος, οι οποίοι συνελήφθησαν το απόγευμα της Πέμπτης στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του Ηρακλείου, βαρύνονται με κακουργηματικές διώξεις περί διακίνησης ναρκωτικών.

Αφού εμφανίστηκαν την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου, ενώπιον του εισαγγελέα, παραπέμφθηκαν στην ανακρίτρια προκειμένου να απολογηθούν. Ζήτησαν, ωστόσο, κι έλαβαν προθεσμία για σήμερα Δευτέρα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο 39χρονος φέρεται να τέθηκε υπό τη διακριτική παρακολούθηση της ΕΛ.ΑΣ., όταν το προηγούμενο διάστημα κάποιοι εκ των συλληφθέντων φέρονται να μετείχαν σε «ύποπτη» συνάντηση, στην ευρύτερη περιοχή της Χερσονήσου, κατά την οποία πιθανώς – σύμφωνα με τις Αρχές – έγινε… αλισβερίσι ναρκωτικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 39χρονος φέρεται να ξεκίνησε το μεσημέρι της Πέμπτης από τον Μυλοπόταμο προκειμένου να μεταβεί οδικώς στο Ηράκλειο. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μαζί του ξεκίνησε και ο 36χρονος συγκατηγορούμενός του, ο οποίος οδηγούσε άλλο αυτοκίνητο, το οποίο προπορευόταν του οχήματος του 39χρονου.

Όταν τα δύο αυτοκίνητα βγήκαν από την εθνική οδό από την έξοδο της λεωφόρου Παπαναστασίου, η Αστυνομία έκανε «μπλόκο» στον 39χρονο. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο κάθισμα του συνοδηγού του αυτοκινήτου που οδηγούσε ο 39χονος εντοπίστηκαν δύο νάιλον σακούλες που περιείχαν συνολικά περίπου 2.550 γραμμάρια χασίς. Ως αποτέλεσμα, ο 39χρονος συνελήφθη.

Στο μεταξύ, ο 36χρονος, ο οποίος φέρεται να λειτουργούσε ως «προπομπός» του 39χρονου, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν αστυνομικά «μπλόκα», περίμενε σε κοντινό σημείο, επί της οδού Ανθέων, τον 39χρονο. Αντ’ αυτού, ωστόσο, συνάντησε τους αστυνομικούς, οι οποίοι του πέρασαν χειροπέδες.

Παράλληλα, τα ΕΚΑΜ Κρήτης ξεκινούσαν ενδελεχείς έρευνες, κάνοντας “φύλλο και φτερό” σπίτια, αγροικίες, αλλά και την επιχείρηση που διατηρούν τα τρία αδέρφια, σε περιοχή του Μυλοποτάμου. Κατά τη διάρκεια των ερευνών δεν εντοπίστηκαν ναρκωτικά. Ωστόσο, βρέθηκαν – και κατασχέθηκαν – πιστόλια, μια καραμπίνα, φυσίγγια και σπόροι κάνναβης.

neakriti.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook