Προετοιμάζονται για τα χειρότερα στις Σέρρες – Έσκαψαν 35 τάφους

προετοιμάζονται-για-τα-χειρότερα-στι-1137154

Στις Σέρρες προετοιμάζονται για τα χειρότερα. Στην δημιουργία νέων θέσεων τάφων στο Β’ κοιμητήριο Σερρών προχώρησαν ήδη οι δημοτικές αρχές. Διανοίχτηκαν με μπουλντόζα 35 χώροι ταφής αλλά σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Γιώργο Ταΐρη, αυτό αποτελεί μια γενική αναγκαιότητα και δεν έχει να κάνει με το ότι ανησυχούν οι αρχές για τα αυξημένα κρούσματα από τον κορονοϊό.

«Αυτό αποδίδεται στο ότι ο δήμος θα πρέπει να έχει την υποδομή να καλύψει αυξημένες ανάγκες ταφής που ενδεχομένως να δημιουργηθούν στο μέλλον», επισημαίνουν οι αρμόδιοι, που δεν επιθυμούν να πανικοβάλουν τον κόσμο. Nα σημειώσουμε ότι οι θανόντες για τους οποίους στη ληξιαρχική πράξη ή στο πιστοποιητικό θανάτου αναγράφεται ως αιτία θανάτου η ύπαρξη Covid-19 ή λοιπών λοιμωδών νοσημάτων που υπάγονται στον διεθνή υγειονομικό κανονισμό ενταφιάζονται με πολύ αυστηρά πρωτόκολλα.

Τους «έφαγε» το: Περάστε, είμαστε ανοιχτά

Οι Σέρρες, 15 ημέρες πριν από το κλείσιμο των καταστημάτων στη Θεσσαλονίκη επωμίστηκαν όλο το βάρος της διασκέδασης αφού η πόλη ήταν ανοιχτή τότε στους επισκέπτες της συμπρωτεύουσας που αναζητούσαν νυχτερινή διέξοδο. Για να ενισχυθεί μάλιστα το νοσοκομείο, κρίθηκε αναγκαία η απόφαση να ανασταλεί η λειτουργία των περιφερειακών ιατρείων που κάλυπταν τις ανάγκες 13 χωριών, έτσι ώστε οι γιατροί να αφοσιωθούν μόνο στο νοσηλευτικό ίδρυμα και τις τεράστιες ανάγκες που ανέκυψαν στο νομό των Σερρών.

newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook