Προειδοποίηση Σαρηγιάννη: Έχουμε μόνο ένα μήνα να πάρουμε νέα μέτρα για την Όμικρον!

προειδοποίηση-σαρηγιάννη-έχουμε-μόν-1331841

Ένα μήνα καιρό έχει η πολιτεία προκειμένου να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση της μετάλλαξης «Όμικρον» προειδοποιεί ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μιλώντας στο iEidiseis.

Ο καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής, επικεφαλής του Εργαστηρίου Περιβαλλοντικής Μηχανικής και επικεφαλής του Κέντρου για το Εκθεσίωμα και την Υγεία του ΑΠΘ προβλέπει ότι στα μέσα Ιανουαρίου η «Ο» θα έχει επικρατήσει της «Δέλτα» και, εν συνεχεία, θα πολλαπλασιάζεται με γοργούς ρυθμούς, καθώς θα έχει τετραπλάσια μεταδοτικότητα σε σχέση με το αρχικό στέλεχος της Γιουχάν.

Όπως, μάλιστα, σημειώνει σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του το βράδυ της Κυριακής, μέτρα θα πρέπει να ληφθούν ακόμα και εφόσον είχαν γίνει όλα τα εμβόλια της τρίτης δόσης, ενώ προειδοποιεί πως θα υπάρχει νέα μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας από τον Φεβρουάριο και μετά.

Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μεταξύ άλλων, προτείνει την αύξηση της τηλεργασίας τουλάχιστον στο 50% -ίσως και στο 70%, αναφέρει- και ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ την τοποθέτηση μέσων απολύμανσης του αέρα στα μέσα μαζικής μεταφοράς, όπως πχ στο μετρό, τον ηλεκτρικό και τα αστικά λεωφορεία.

Επιμένει, μάλιστα, στη διενέργεια rapid test ή self test και από τους εμβολιασμένους, προκειμένου να κάνουν ρεβεγιόν σε χώρο διασκέδασης κατά τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αλλά και στην τοποθέτηση συσκευών απολύμανσης του αέρα μέσα στα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης για την αποφυγή περαιτέρω διασποράς του ιού κατά τη διάρκεια της περιόδου των γιορτών.

Ο γνωστός καθηγητής, μάλιστα, δεν αποκλείει και lockdown μετά τα μέσα Φεβρουαρίου αν δεν ληφθούν άμεσα επιπλέον μέτρα για την αντιμετώπιση της «Όμικρον», πολύ περισσότερο καθώς τον ανησυχεί και η χαλαρότητα των εορτών.

Όπως δε μας επισημαίνει, ίσως θα πρέπει να εξεταστεί και η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, αν και δεν είναι σε θέση (και προφανώς δεν είναι και δική του δουλειά) να προτείνει πώς θα γίνει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook