Προειδοποίηση για τσουνάμι μετά τα 7,8 Ρίχτερ στην Τουρκία

προειδοποίηση-για-τσουνάμι-μετά-τα-78-ρ-1623096

Μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε την Τουρκία, η ιταλική Πολιτική Προστασία προειδοποίησε τους κατοίκους νοτιοανατολικών περιοχών της χώρας για κίνδυνο να χτυπήσει τσουνάμι.

Συνέστησε στους κατοίκους των περιοχών αυτών να ακολουθούν τις οδηγίες των τοπικών αρχών και να απομακρυνθούν προσωρινά από παραθαλάσσιες περιοχές, να καταφύγουν σε σημεία με μεγαλύτερο υψόμετρο.

Η ιταλική Πολιτική Προστασία θύμισε πως ακόμη κι ένα κύμα ύψους μισού μέτρου μπορεί να προκαλέσει επικίνδυνες πλημμύρες και ισχυρά ρεύματα. Πρόσθεσε πως θα συνεχίσει να ενημερώνει τους πολίτες για την εξέλιξη της κατάστασης.

Δεκάδες νεκροί

Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης των 7,7 Ρίχτερ εντοπίστηκε σε απόσταση μερικών δεκάδων χιλιομέτρων από την πόλη Γκαζιάντεπ, σύμφωνα με το αμερικανικό σεισμολογικό ινστιτούτο (USGS).

Καταγράφηκε στις 04:17 (τοπική ώρα· στις 03:17 ώρα Ελλάδας), το εστιακό βάθος του υπολογίστηκε στα 17,9 χιλιόμετρα και έγινε αισθητός στον Λίβανο, τη Συρία και την Κύπρο.

Μήνυμα Ερντογάν

Οι ομάδες έρευνας και διάσωσης της Τουρκίας έχουν αποσταλεί στις περιοχές που χτυπήθηκαν από τον σεισμό, έγραψε στο Twitter ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μετέφερε επίσης τις «καλύτερες ευχές» του στους πολίτες που επλήγησαν από τη σεισμική δόνηση, η οποία, όπως σημείωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές της χώρας.

«Ελπίζουμε ότι θα ξεπεράσουμε αυτή την καταστροφή μαζί το συντομότερο δυνατό», πρόσθεσε.

in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook