Προειδοποιεί ο Αρναούτογλου – Δείτε σε ποιες περιοχές μπορεί να έχουμε μεγάλες πλημμύρες

προειδοποιεί-ο-αρναούτογλου-δείτε-σ-974871

Με ανάρτησή του στο facebook, ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρει πως ο καιρός την Δευτέρα στην Αττική θα έχει έντονα χιονοβροχο-υψομετρικά σκαμπανεβάσματα.

Σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολογόγο, τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα στην Δυτική Αττική και σε Λουτράκι – Αγ, Θεοδώρους. Κάτι που όπως αναφέρει θέλει ιδιαίτερη προσοχή, αφού ενδέχεται να εναλάσσεται το χιόνι με την βροχή.

Τα ίδια φαινόμενα μπορεί να έχουμε και στην Βοιωτία.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει ο Σάκης Αρναούτογλου

“Έντονα τα χιονοβροχο-υψομετρικά σκαμπανεβάσματα τη Δευτέρα κυρίως στη δυτική Αττική, και τη Βοιωτία ενώ η άνοδος της θερμοκρασίας από το βράδυ μαζί με τις ισχυρές βροχοπτώσεις που θα τη συνοδεύουν θεωρώ πως χρίζουν προσοχής!

Φίλες και φίλοι!

Λιγο προσοχή χρειάζεται κατά τη γνώμη μου αύριο για καλό και για κακό κυρίως στους δήμους Λουτρακίου-Αγ. Θεοδώρων, Μεγαρέων και Μάνδρας- Ειδυλίας του νομού Αττικής, καθώς κατά τη διάρκεια της Δευτέρας μπορεί μεν πυκνές χιονοπτώσεις σε συνδυασμό με πολύ ισχυρό άνεμο να “κατέβουν” μέσα στην ημέρα στους προαναφερθέντες δήμους και τη Βοιωτία χοντρικά ακόμα και στα 100 περίπου μέτρα όμως από το βράδυ και καθώς η θερμοκρασία αντί να πέφτει θα σημειώνει άνοδο, στις περισσότερες από τις παραπάνω περιοχές, κι έτσι, μέχρι περίπου τα 550-600 μέτρα θα το ξαναγυρίσει σε ισχυρή βροχή κατά διαστήματα, προκαλώντας κατά πάσα πιθανότητα το απότομο λιώσιμο του χιονιού μέχρι εκείνα τα υψόμετρα, αυξάνοντας έτσι πιθανώς τον κίνδυνο απότομης αύξησης της στάθμης χειμάρρων ή και τοπικών πλημμυρών!

Ανάλογη εξέλιξη δεν αποκλείεται να υπάρξει και στη Βοιωτία! Πολλές βροχές αναμένονται την Δευτέρα και στην υπόλοιπη βόρεια και ανατολική Αττική με τα πυκνά χιόνια (μαζί με πολύ δυνατό άνεμο) όμως εδώ να περιορίζονται αυτά από το πρωί στους ορεινούς όγκους του νομού και κυρίως πάνω από τα 600 περίπου μέτρα πχ Ιπποκράτειος Πολιτεία και ψηλότερα! Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός προς το ξημέρωμα της Τρίτης”.

Πηγή: newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook