Πρόεδρος ξενοδόχων Χανίων: Καμία επίδραση του lockdown στον τουρισμό – Τι είπε για την εξέλιξη της σεζόν

πρόεδρος-ξενοδόχων-χανίων-καμία-επίδ-1265226

Στον Zarpa Radio 89,6 και τον Λεωνίδα Φιλικόζη μίλησε το πρωί της Τετάρτης ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων, Μανώλης Γιαννούλης. Ο κ. Γιαννούλης ρωτήθηκε αν τα μέτρα που ισχύουν την τελευταία εβδομάδα στα Χανιά επηρέασαν τις αφίξεις των τουριστών και απάντησε ξεκάθαρα ότι δεν είχαν καμία επίδραση:

«Όλη η φασαρία που έγινε ήταν χωρίς λόγο, σε καμία περίπτωση δεν επηρέασε τον τουρισμό, ούτε όσους ήδη παραθερίζουν στα Χανιά, ούτε τους δυνητικούς επισκέπτες. Απολύτως τίποτα δεν συνέβη, συνεχίζουμε κανονικά. Υπάρχει αυτό το κενό τη νύχτα με την απαγόρευση αλλά δεν νομίζω ότι αφορά πολύ κόσμο», ανέφερε ο πρόεδρος των ξενοδόχων.

Όσο για την εξέλιξη της σεζόν, ο κ. Γιαννούλης έδειξε αρκετά αισιόδοξος:

«Η σεζόν κυλάει καλύτερα του αναμενομένου. Η περίοδος 15 Ιουνίου με 15 Ιουλίου είχε μια πτώση 38% σε σχέση με το 2019, που σημαίνει ότι σε μεγάλο βαθμό ανακτήσαμε το έδαφος. Πιστεύω ότι μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο θα είναι καλύτερα να νούμερα και διαφαίνεται καλή δυναμική για τον Αύγουστο για όλο το μήνα, ενώ είναι και μια χρονιά που έχει πολλές κρατήσεις της τελευταίας στιγμής. Αν δεν έχουμε κάποιο υγειονομικό πισωγύρισμα, και ο Σεπτέμβριος θα έχει την ίδια πορεία.»

Ο Χανιώτης ξενοδόχος ρωτήθηκε για τις χώρες προέλευσης των επισκεπτών φέτος, αλλά και το τί συμβαίνει τελικά με τους Άγγλους τουρίστες:

«Πολύ δυνατή στις αφίξεις είναι η Πολωνία, ήταν ψηλά και το 2019. Ακολουθούν οι Σουηδοί και οι Δανοί, οι κλασικές αγορές του νομού. Οι Άγγλοι, που ήταν η πρώτη αγορά τα τελευταία χρόνια, ναι μεν έχουν προγραμματισμένες και τσάρτερ πτήσεις, αλλά ο κόσμος εκεί μάλλον έχει χάσει την εμπιστοσύνη του. Άνοιξε η Πορτογαλία και όσοι Άγγλοι επέστρεφαν από εκεί, έμπαιναν σε καραντίνα. Άνοιξαν άλλες χώρες και τις κοκκίνισαν ενώ οι άνθρωποι ήταν ήδη σε διακοπές. Αυτή η πολιτική έχει δημιουργήσει μια επιφύλαξη στους ανθρώπους εκεί, αν θα πρέπει να κλείσουν διακοπές ή όχι.»

Ο κ. Γιαννούλης κλήθηκε να κάνει και μια εκτίμηση για το πως θα εξελιχθεί η τουριστική σεζόν από εδώ και πέρα:

«Η σεζόν θα είναι μια συνηθισμένη από άποψης διάρκειας, στα τέλη Οκτωβρίου ή το αργότερο αρχές Νοεμβρίου θα τελειώσει. Δεν θα έχουμε διαφοροποίηση, γιατί ούτε εμείς είμαστε έτοιμοι, ούτε το κοινό είναι έτοιμο να μας επιλέξει ως χειμερινό προορισμό. Εκ του αποτελέσματος νομίζω ότι έγιναν όλα πολύ καλά. Δώσαμε από νωρίς το σύνθημα, από τις 14 Μαΐου, ότι είμαστε εδώ και μπορείτε να έρθετε. Και μέχρι το τέλος του χρόνου, αν δεν υπάρξουν απρόοπτα, θεωρώ ότι μπορεί να φτάσουμε περίπου στο 45% του 2019. Και αυτό, τηρουμένων των αναλογιών, θα είναι ένα καλό αποτέλεσμα.»

zarpanews.gr

3 thoughts on “Πρόεδρος ξενοδόχων Χανίων: Καμία επίδραση του lockdown στον τουρισμό – Τι είπε για την εξέλιξη της σεζόν

  1. Φαίνεται πως είναι παπαγαλάκι του Μητσοτακη. Όλα είναι μια χαρά, ας είναι καλλα τα εκατομυρια που αντί να πάνε στον κοσμάκη θα μοιραστούν για …..ζημιες στους υμνηστές της κυβέρνησης και παπαγαλάκια. Ντροπή και Αισχος ερπετό.

  2. Μάλλον ο συγκεκριμένος κύριος βρίσκεται ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ. Την τελευταία εβδομάδα απαγορεύεται όλο το 24ωρο η μουσική. Χωρίς μουσική, τα πράγματα που έχει να κάνει ένας τουρίστας (και γενικά κάθε άνθρωπος) για ψυχαγωγία στην πόλη, χάνουν πάρα πολύ σε ευχαρίστηση, καθώς αυτή η μουγκαμάρα επηρεάζει αρνητικά τη διάθεση και δημιουργεί μία παγωμένη ατμόσφαιρα που δεν αφήνει καθόλου καλή εντύπωση. Επίσης, είναι πολύ άσχημο τα μαγαζιά να διώχνουν τους πελάτες από τις 12.30 κάθε βράδυ και να τους στέλνουν με το ζόρι για ύπνο. Είναι λοιπόν τεράστια αφέλεια να λέγονται τέτοια πράγματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook