Πρόεδρος ΤΕΕ/ΤΔΚ: Περισσότερους κόμβους και νοτιότερα τον ΒΟΑΚ – Καθυστερούν οι ενστάσεις για τους δασικούς χάρτες

πρόεδρος-τεε-τδκ-περισσότερους-κόμβο-1276360

Στον Zarpa Radio 89,6 και τον Λεωνίδα Φιλικόζη μίλησε το πρωί της Πέμπτης ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΔΚ, Σπύρος Σοφιανός. Ο κ. Σοφιανός εξήγησε ποιες είναι οι παρατηρήσεις του Τεχνικού Επιμελητηρίου για τον ΒΟΑΚ, για τη χάραξη του οποίου θεωρεί ότι χρειάζονται προσαρμογές:

«Οι προτάσεις μας έρχονται ως βελτίωση, με βάση το ανάγλυφο της Κρήτης και τις κοινωνικές ανάγκες του νησιού. Υπάρχει σχετική αστοχία στη σχεδίαση κάποιων κόμβων. Θα θέλαμε πιο πλήρεις κόμβους στο κομμάτι των Απτέρων που θα εξυπηρετήσουν τις Καλύβες και την Κυανή Ακτή με την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.  Ζητήσαμε επίσης έναν έξτρα ημικόμβο μετά τη γέφυρα του Αλμυρού που θα εξυπηρετεί τη Γεωργιούπολη και θα γλιτώσει από ταλαιπωρία αρκετούς οδηγούς.»

Για το ζήτημα τη χάραξης σε περιοχές των δήμων Αποκορώνου και Ρεθύμνης, στην περιοχή της Επισκοπής, το ΤΕΕ θεωρεί ότι θα πρέπει να περάσει νοτιότερα:

«Όσον αφορά τη χάραξη, θα πρέπει να πάει πιο νότια, ώστε να μην είναι κοντά στον τωρινό δρόμο. Ο υφιστάμενος δρόμος θα βελτιωθεί και δεν υπάρχει λόγος να περάσει τόσο κοντά ο ΒΟΑΚ. Καλύτερα να περάσει νοτιότερα απ’ τα Δράμια και την Επισκοπή.  Υπήρχε μια μεγάλη επιτροπή που είχε δει το έργο όχι μόνο στο κομμάτι των περιβαλλοντικών επιπτώσεων αλλά και οικονομοτεχνικά και προκύπτει ότι έτσι δεν επηρεάζουμε έτσι το μέγεθος του έργου, ενώ και οι απαλλοτριώσεις θα είναι λιγότερες. Έτσι, υιοθετήσαμε αυτή την πρόταση.»

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΔΚ εξέφρασε την ελπίδα ότι ο ΒΟΑΚ επιτέλους θα κατασκευαστεί, μετά από υποσχέσεις δεκαετιών, ενώ αναφέρθηκε και στα διόδια που προβλέπονται:

«Κανένας, αν τον βάλεις να επιλέξει αν θέλει διόδια ή όχι, δεν θα διαλέξει τα διόδια, είναι προφανές. Από την άλλη όμως, δεν είναι μόνο η κατασκευή αλλά και η συντήρηση του δρόμου και κάποιου είδους οικονομικές παραχωρήσεις ίσως να χρειαστούν. Αυτή τη φορά πάντως φαίνεται ότι ο δρόμος αυτός είναι στο επίκεντρο του εθνικού ενδιαφέροντος. Μένουμε μονάχα εμείς κι ένα κομμάτι στον δρόμο Λαμία – Τρίκαλα και νομίζω ότι ήρθε η ώρα μας.»

Ο κ. Σοφιανός ρωτήθηκε και για την κατάσταση με τους δασικούς χάρτες, για τους οποίους είπε ότι η διαδικασία ενστάσεων προχωράει μεν, αλλά με αργούς ρυθμούς:

«Έχουν δημιουργηθεί επιτροπές ενστάσεων, αλλά δεν ξέρουμε πόσο γρήγορα προχωρούν. Ενστάσεις δέχονται, αλλά δεν γίνεται να λειτουργούν με χρόνο εξαμήνου για να απαντήσουν. Πιθανόν να περιμένουν και κάποιες εγκυκλίους από το υπουργείο, ελπίζω τώρα που τελείωσαν οι ανασχηματισμοί, τα πράγματα να πάνε πιο γρήγορα. Όσο για την πιθανή απώλεια περιουσίας με τους δασικούς χάρτες, η κυβέρνηση έχει καθησυχάσει, διάφοροι υπουργοί έχουν πει ότι αυτό δεν θα γίνει, αλλά περιμένουμε ακόμα τη νομοθετική ρύθμιση που θα το κλειδώσει

zarpanews.gr

One thought on “Πρόεδρος ΤΕΕ/ΤΔΚ: Περισσότερους κόμβους και νοτιότερα τον ΒΟΑΚ – Καθυστερούν οι ενστάσεις για τους δασικούς χάρτες

  1. Επειδή στην Ελλάδα ότι λέγεται και τι γίνεται έχει πάντα πολιτικές σκοπιμότητες και υπονοήσεις και επειδή μάλλον ερχωντε εκλογές πολύ, πολύ, πολύ σύντομα θα ήθελα να πληροφορήσω τον αγαπητό κύριο Σοφιανό ότι παρά το ειλικρινές πιστεύω του στην κατασκευή του ΒΟΑΚ φοβάμαι και είμαι σίγουρος ότι για την κατασκευή του ΒΟΑΚ θα μιλάει και οταν τα εγγόνια του θα αποζητούν από το πανεπιστήμιο. Απλά ο ΒΟΑΚ είναι ένα πολύτιμο εργαλείο ψηφοφορίας για να το πετάξει στα σκουπίδια κάποιος πολιτικός κατασκευάζοντας ένα νέο συχρονο ΒΟΑΚ ! Και από ότι όλοι μας ξέρουμε οι πολιτικοί δεν είναι τόσο ….ηλίθιοι σαν τους ψηφοφόρους !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook