Πρόεδρος ΣΕΤΕ: «Δεν αναμένονται ροές τουριστών πριν τα τέλη Ιουνίου»

πρόεδρος-σετε-δεν-αναμένονται-ροές-τ-1222406

Το πιο ρεαλιστικό σενάριο έχει ως στόχο την ανάκτηση του 40% των εσόδων του 2019

Από τα τέλη Ιουνίου και μετά αναμένονται οι ροές επισκεπτών στη χώρα μας, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Γιάννη Ρέτσο. Στο πλαίσιο του Φόρουμ των Δελφών υπογράμμισε πως υπάρχουν μεγάλη αγωνία και κρυφός ενθουσιασμός στον χώρο του τουρισμού ότι τα πράγματα θα πάνε καλά.

«Οι εκτιμήσεις στον κλάδο ήταν πάντα παρακινδυνευμένες και σε αυτή τη συγκυρία ακόμη περισσότερο. Ωστόσο είμαι αισιόδοξος ότι θα πετύχουμε τον στόχο να ανακτήσουμε μέρος των εσόδων σε σχέση με το 2019.

Νομίζω μέχρι το τέλος Ιουνίου θα έχουμε μία καλύτερη εικόνα. Ο κόσμος όμως έχει κουραστεί και θα προγραμματίσει ταξίδια», είπε ο κ. Ρέτσος, χαρακτηρίζοντας τον στόχο του 40% των εσόδων του 2019 ως το πιο ρεαλιστικό σενάριο, αρκεί να μην υπάρξει πισωγύρισμα με την πανδημία.

«Αν δεν υπάρξει κάτι απρόβλεπτο, τότε θα έχουμε και ένα καλό φθινόπωρο», σημείωσε, προσθέτοντας ότι υπάρχουν κρατήσεις από Ηνωμένο Βασίλειο και Γερμανία, παρατηρείται κινητικότητα από Γαλλία και Ισραήλ, ενώ περιμένουμε εφτά πτήσεις καθημερινά από τις ΗΠΑ στην Αθήνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook