Πρόεδρος εργαζομένων νοσοκομείου: «Είναι δυνατόν στον πόλεμο, να στέλνουμε τον στρατιώτη σπίτι;» – Πόσοι δεν έχουν εμβολιαστεί στα Χανιά

πρόεδρος-εργαζομένων-νοσοκομείου-ε-1236186

Στον Zarpa Radio 89,6 και τον Λεωνίδα Φιλικόζη μίλησε το πρωί της Δευτέρας ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Χανίων, Βαρδής Γεωργιακάκης. Ο κ. Γεωργιακάκης τόνισε ότι η επερχόμενη αναστολή εργασίας σε εργαζόμενους που δεν έχουν εμβολιαστεί θα προκαλέσει προβλήματα λειτουργικής φύσης στο νοσοκομείο:

«Σύσσωμο το σωματείο μας πήγε πρώτο να εμβολιαστεί. Πήγαμε και δώσαμε το παράδειγμα στους συναδέλφους μας για να χτιστεί ανοσία. Ταυτόχρονα όμως είμαστε και οι πρώτοι που λέμε όχι στην αναστολή και όχι στην υποχρεωτικότητα. Γιατί δεν γίνεται να έχουμε ανθρώπους, συναδέλφους που έχουν δώσει τα πάντα επί ενάμισι χρόνο με την πανδημία να τους στέλνουμε σπίτι τους. Είναι δυνατόν να τους πούμε τώρα στον πόλεμο, ότι θα στείλουμε τον στρατιώτη σπίτι; Εμείς μέχρι και πριν λίγες μέρες φωνάζαμε να φέρουν περισσότερο κόσμο γιατί δεν βγαίνει. Όλοι χρειάζονται, κανείς δεν περισσεύει.»

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζόμενων, μέχρι και την Κυριακή δεν είχαν εμβολιαστεί 164 άτομα:

«Τα στοιχεία μέχρι χθες δείχνουν ότι στο νοσηλευτικό προσωπικό δεν είχαν εμβολιαστεί 62 άτομα, στο ιατρικό είναι 14, στο διοικητικό 11 και στο λοιπό προσωπικό 77. Συνολικά από τους 1343 έχουμε 164 άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί. Είναι πάρα πολλοί.»

Ο κ. Γεωργιακάκης δήλωσε ότι κάποιος θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για τα όσα μπορεί να συμβούν στη λειτουργία του νοσοκομείου:

«Για τις συμπτύξεις που θα γίνουν, τη δυσλειτουργία και την επιδείνωση στην εξυπηρέτηση των ανθρώπων θα πρέπει επίσης να αναλάβει κάποιος την ευθύνη. Δεν έχουμε μόνο αυτούς που νοσούν με κορονοϊό, έχουμε και άλλους ασθενείς με σοβαρές παθήσεις. Μια νοσηλεύτρια με 40 αρρώστους τι θα πρωτοκάνει;»

Ο κ. Γεωργιακάκης υποστήριξε ακόμα, ότι τα σχέδια του υπουργείου Υγείας για να καλύψει τα κενά που θα δημιουργηθούν, ανοίγουν την πόρτα για την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών υγείας:

«Τι άλλο περιμέναμε για να δούμε ότι πάμε κι άλλο προς τον ιδιωτικό τομέα; Τα ξέραμε. Τους δόθηκε η ευκαιρία να το κάνουν, δεν βλέπουν ότι το δημόσιο σύστημα υγείας είναι αυτό που άντεξε. Υπέστη όλο το φορτίο. Είδαμε καμιά ιδιωτική κλινική να μας προσφέρει τίποτα; Δυστυχώς αυτά είναι τεχνάσματα για να μπουν σιγά-σιγά τα συνεργεία και να έρθουν ιδιωτικοποιήσεις στα νοσοκομεία. Το νοσοκομείο ανήκει στον λαό του, στα Χανιά και πρέπει να παλέψει γι’ αυτό, γιατί σήμερα είναι μόνο η αρχή.»

zarpanews.gr

7 thoughts on “Πρόεδρος εργαζομένων νοσοκομείου: «Είναι δυνατόν στον πόλεμο, να στέλνουμε τον στρατιώτη σπίτι;» – Πόσοι δεν έχουν εμβολιαστεί στα Χανιά

  1. Ρωτηστε τουε πατεραδες σας, στον εμφυλιο τους αρνητες, αυτους που δεν θελανε να πιασουν οπλο, και δυστυχως ηταν οι μαρτυρες του Ιεχωβα, ΤΟΥΣ ΤΟΥΦΕΚΙΖΑΝΕ! Και ας αφησει ο προεδρος τον «στρατιωτη», λαθος παραδειγμασ διαλεξε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook