Προχωράει κανονικά η ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης – Απορρίφθηκαν οι ενστάσεις από το ΣτΕ

προχωράει-κανονικά-η-ηλεκτρική-διασύ-886728

Το ΣτΕ απέρριψε τις αιτήσεις ακυρώσεως Δήμου Μονεμβασίας και Σωματείου «ΑΡΤΕΜΙΣ» κατά της ΑΕΠΟ για τη διασύνδεση Κρήτης-Πελοποννήσου και η ΑΕΠΠ απέρριψε την προσφυγή της Euroasia Interconnector Ltd κατά του διαγωνισμού για τους Σταθμούς Μετατροπής της διασύνδεσης Κρήτης-Αττικής

Ο ΑΔΜΗΕ ανακοινώνει ότι προχωρούν κανονικά και σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα και οι δυο φάσεις της ηλεκτρικής διασύνδεσης της Κρήτης με το Ηπειρωτικό Σύστημα, μετά από την απόρριψη των σχετικών προσφυγών.

Πιο συγκεκριμένα, το Συμβούλιο της Επικρατείας, με τις αποφάσεις του υπ’ αριθμόν 1271/2019 και 1272/2019 (που δημοσιεύθηκαν στις 11 Ιουλίου) απέρριψε τις αιτήσεις ακύρωσης του Σωματείου «ΑΡΤΕΜΙΣ» και του Δήμου Μονεμβασίας κατά της Απόφασης ‘Εγκρισης Περιβαλλοντικών ‘Ορων (ΑΕΠΟ) για την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης-Πελοποννήσου.

Παράλληλα, η Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ) κατά τη σημερινή συνεδρίασή της απέρριψε την προσφυγή που είχε καταθέσει η κυπριακή εταιρεία EuroasiaInterconnectorLtd κατά του διαγωνισμού για τους Σταθμούς Μετατροπής της ηλεκτρικής διασύνδεσης Συνεχούς Ρεύματος μεταξύ Κρήτης και Αττικής. Η ΑΕΠΠ έκρινε την προσφυγή απαράδεκτη ως ασκούμενη χωρίς έννομο συμφέρον, καθώς η ΕuroasiaInterconnector δεν διέθετε την –υποχρεωτική εκ του νόμου- ιδιότητα του ενδιαφερόμενου με συμφέρον να του ανατεθεί η υπό ανάθεση σύμβαση.

Οπως δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης, «Το εμβληματικό project της ηλεκτρικής διασύνδεσης της Κρήτης εξελίσσεται απρόσκοπτα. Ενττου 2020 θα περατωθεί η διασύνδεση Κρήτης-Πελοποννήσου, οι εργασίες για την οποία βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο. Μετά τη σημερινή απόφαση της ΑΕΠΠ συνεχίζονται κανονικά οι διαγωνισμοί για τη διασύνδεση Κρήτης-Αττικής, έργο που υλοποιεί η θυγατρική εταιρεία του ΑΔΜΗΕ «Αριάδνη Interconnection».

Σε μια εβδομάδα από σήμερα αναμένουμε τις προσφορές για τα καλωδιακά τμήματα της διασύνδεσης και στις 30 Αυγούστου τις προσφορές για τους Σταθμούς Μετατροπής, σε συνέχεια της παράτασης που δόθηκε στον εκ λόγω διαγωνισμό κατόπιν αιτημάτων των εγχώριων και διεθνών συμμετεχόντων κατασκευαστικών οίκων-προμηθευτών εξοπλισμού, δεδομένου του μεγέθους του έργου, των ιδιαίτερα απαιτητικών τεχνικών προδιαγραφών του και του αντίστοιχα μεγάλου αριθμού τεχνικών στοιχείων που απαιτούνται για την κατάθεση άρτιων προσφορών».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook