Προχωράει η συμμετοχή των Χανιωτών στη Συμφωνική Ορχήστρα Κρήτης

προχωράει-η-συμμετοχή-των-χανιωτών-στ-935571

Το Σάββατο 5/10 στα Χανιά πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συνεργασίας συνάντηση ανάμεσα σε εκπροσώπους του Δήμου Ηρακλείου και Χανίων και στους υπευθύνους της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κρήτης του Δήμου Ηρακλείου, με σκοπό την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας σχετικά με τη συμμετοχή νέων ταλαντούχων μουσικών των Χανίων στην ορχήστρα και τη στήριξή της στις εκπαιδευτικές και καλλιτεχνικές δράσεις της για το Nομό Χανίων.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν από πλευράς Δήμου Ηρακλείου ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΗ, Γιώργος Τσαγκαράκης, από πλευράς Δήμου Χανίων ο νέος Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Γιάννης Γιαννακάκης, και από πλευράς Ορχήστρας ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής, Μίλτος Λογιάδης, ο εξάρχων Δημήτρης Χανδράκης, η υπεύθυνη συντονισμού, Ζαμπία Αγιασώτη, και μέλη της ορχήστρας. Η ανοικτή συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου, στην οποία συμμετείχε και πλήθος κόσμου.

Έγινε αναλυτική ενημέρωση για τον τρόπο λειτουργίας της ορχήστρας από τον καλλιτεχνικό διευθυντή της και τον εξάρχοντα και οι εκπρόσωποι των Δήμων έθεσαν ξεκάθαρα τους μελλοντικούς στόχους αυτής της συνεργασίας. Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση με τους παρευρισκόμενους.

Μετά από την επιτυχή εμφάνιση της ορχήστρας στα Χανιά τον προηγούμενο Δεκέμβρη στο νέο θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης” και κατά τις εκδηλώσεις πολιτισμού στη Ρόκκα Κισσάμου το περασμένο καλοκαίρι κρίθηκε σκόπιμο από όλες τις πλευρές να τεθούν πιο στέρεα θεμέλια αυτής της συνεργασίας, ώστε να επεκταθεί σε όλη την Κρήτη η εξαιρετική αυτή πρωτοβουλία και να ωφεληθούν όσο το δυνατόν περισσότερο τόσο οι νέοι ταλαντούχοι μουσικοί, που ζουν στους άλλους Νομούς της Κρήτης και δεν έχουν την ευκαιρία συμμετοχής σε μια μεγάλη ορχήστρα όσο και όλοι όσοι αγαπούν αυτό το είδος μουσικής και

δεν έχουν συχνά τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ανάλογες εκδηλώσεις.

Η πρωτοβουλία του Δήμου Ηρακλείου να ιδρύσει την ορχήστρα αυτή το 2016, προσκαλώντας εξαίρετους καλλιτέχνες όπως τον Μίλτο Λογιάδη, τον Δημήτρη Χανδράκη, τον Γιάννη Πετράκη, τον Βαγγέλη Σκούρα, το Σπύρο Λάμπουρα, τον Κώστα Τζέκο, τον Κώστα Σακαρέλη, το Γιάννη Πολυχρονάκη, το Βασίλη Πριόβολο, είχε από την πρώτη

στιγμή ως μακροπρόθεσμο στόχο της την επέκταση της ορχήστρας σε όλους τους Νομούς της Κρήτης. Η πρωτοβουλία αγκαλιάστηκε από τον Δήμο Χανίων και οι συνθήκες ωρίμασαν, ώστε να πραγματοποιηθεί αυτός ο στόχος. Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, τόνισε πόσο σημαντικές για τον πολιτισμό και την ουσιαστική καλλιέργεια των νέων κυρίως ανθρώπων θεωρεί η νέα δημοτική αρχή αυτές τις ενέργειες και δεσμεύτηκε προσωπικά πως θα τις στηρίξει με κάθε τρόπο.

Στο πλαίσιο αυτής της νέας συνεργασίας διενεργούνται ακροάσεις νέων μουσικών την Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 14:30-17:00, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου.

Οι υποψήφιοι, νέοι μουσικοί, από 10 έως 30 ετών, ανεξαρτήτως μουσικού επιπέδου, καλούνται να ερμηνεύσουν στα όργανα συμφωνικής ορχήστρας (βιολί, βιόλα, βιολοντσέλο, κοντραμπάσο, φλάουτο, όμποε, κλαρινέτο, φαγκότο, κόρνο, τρομπέτα, τρομπόνι, τούμπα, κρουστά) ένα έργο ελεύθερης επιλογής και αποσπάσματα από ορχηστρικά έργα που θα τους δοθούν την ημέρα της ακρόασης.

Για πληροφορίες, ως προς τις αιτήσεις συμμετοχής καθώς και για το μουσικό υλικό των

ακροάσεων παρακαλούμε, όπως επικοινωνήσετε στο τηλ.:6907305911 και 2821341613 ή στο e-mail: [email protected].

Για την αίτηση συμμετοχής την οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν συμπληρωμένη στο παραπάνω e-mail πατήστε ΕΔΩ.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook