Προχωράει η ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης – Δείτε που έφτασε το καλώδιο | Video + Photos

προχωράει-η-ηλεκτρική-διασύνδεση-της-1106272

Στο στενό των Αντικυθήρων έχει φτάσει ήδη το υποβρύχιο καλώδιο μήκους 135 χλμ του ΑΔΜΗΕ για την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης – Πελοποννήσου. Το καλώδιο έπεσε στο νερό στα Πλακάλωνα Κισάμου μόλις το περασμένο Σάββατο (δειτε ΕΔΩ) και ήδη από την πλευρά της Κρήτης, έχει ποντιστεί σε μήκος περίπου 20 ναυτικών μιλίων από το Ιταλικό πλοίο Ιούλιος Βέρν το οποίο δουλεύει 24ώρες το 24ωρο.

Ειδικά εκπαιδευμένοι δύτες όπως φαίνεται και στο βίντεο του zarpanews.gr εργάζονται προκειμένου να βυθίσουν  το πάχους 30 εκατοστών και 150.000 volt καλώδιο δύο μέτρα κάτω από τον πυθμένα της θάλασσας. Στην συνέχεια από το βάθος των 20 μέτρων και μέχρι την  παράκτια πλευρά της Πελοποννήσου το έργο θα το συνεχίσει το rov δηλαδή το τηλεκατευθυνόμενο υποβρύχιο ρομπότ που θα φτάσει μέχρι το βάθος των 950 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας.

Στις 15 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει και η πόντιση του δεύτερου ίδιου καλωδίου, σε απόσταση μόλις δέκα μέτρων από το πρώτο. Όπως φάινεται και στις φωτογραφίες του zarpanews.gr  το καλώδιο που έχει φτάσει στο στενό των Αντικυθήρων είναι αυτό με το μπλέ χρώμα, ενώ τον επόμενο μήνα θα ξεκινήσει και η βύθιση του μαύρου.

Το καλώδιο είναι καλυμμένο με ειδικά αρθρωτά κοχύλια για να αποφευχθούν χτυπήματα κατά την διαδικασία ταφής του.

Η ίδια δικαδικασία ακολουθείται και στις ακτές της Πελοποννήσου

zarpanews.gr – Ευτυχία Πενταράκη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook