Προχωρά η κατασκευή οκτώ σχολείων μέσω ΣΔΙΤ στα Χανιά: Στη β΄φάση το έργο

προχωρά-η-κατασκευή-οκτώ-σχολείων-μέσ-958366

Την πρόκριση τεσσάρων υποψηφίων εταιριών στη β’ φάση του έργου, ενέκρινε ο Δήμος Χανίων όσον αφορά στη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή και λειτουργία των οκτώ νέων σχολικών μονάδων, καθώς και ανακατασκευή του «Πάρκου Ειρήνης και Φιλίας των Λαών» και την ενοποίησή του με τον Δημοτικό Κήπο Χανίων.

Σύμφωνα με το euro2day.gr, και οι τέσσερις όμιλοι που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον πέρασαν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού, εκτιμώμενου ύψους συνολικά 50,46 εκατ. ευρώ, που προωθείται με τη διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου.

Οι τέσσερις εταιρείες που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον είναι: η ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις, η ΑΒΑΞ, η ΑΤΕΣΕ και η Μυτιληναίος (σε συνεργασία με την ΑΡΧΙΚΟΝ ΑΕ για ορισμένες υπηρεσίες).

Τόσο η ΑΒΑΞ όσο και η ΑΤΕΣΕ έχουν εμπειρία από αντίστοιχα έργα αφού υλοποίησαν τα δύο ΣΔΙΤ για σχολικές μονάδες στην Αττική. Μάλιστα η ΑΒΑΞ συμφώνησε προ εβδομάδων να πωλήσει την εταιρεία διαχείρισης των δέκα σχολείων στην Αττική στη σουηδική Sterner Stenhus έναντι 8,8 εκατ. ευρώ. Η Sterner Stenhus ανήκει στον Ελληνοσουηδό επιχειρηματία Ηλία Γεωργιάδη και προχωρά αυτή την περίοδο και στην απόκτηση της εισηγμένης εταιρείας ακινήτων Pasal.Πρόκειται για την κατασκευή των εξής σχολικών μονάδων:

  1. 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Κυδωνίας
  2. 2ο Γυμνάσιο Νέας Κυδωνίας
  3. 2ο Γυμνάσιο Ακρωτηρίου
  4. 4ο Γυμνάσιο Χανίων
  5. 18ο Δημοτικό & 18ο Νηπιαγωγείο Χανίων
  6. 11ο & 27ο Νηπιαγωγεία Χανίων
  7. Δημοτικό Σχολείο Χωραφακίων
  8. Νηπιαγωγείο Περιβολίων

Ο ανάδοχος, με βάση την προκήρυξη, θα έχει χρονική περίοδο δύο ετών για την κατασκευή των έργων, ενώ θα αναλάβει τη διαχείρισή τους για τα επόμενα 25 χρόνια. Θα παρέχει, δηλαδή, υπηρεσίες συντήρησης, καθαρισμού και φύλαξης των σχολικών συγκροτημάτων, τα οποία με τη λήξη της 25ετούς περιόδου θα επιστραφούν στην αρχική τους κατάσταση στον Δήμο Χανίων.

Ο -τότε Ειδικός Γραμματέας και σήμερα- Γενικός Γραμματέας για τις ιδιωτικοποιήσεις και τα ΣΔΙΤ, στην παρουσίαση του έργου στα Χανιά, τον Νοέμβρη του 2018 είχε κάνει λόγο για έτοιμα κτίρια εντός τριετίας, κάτι που ωστόσο αναμένεται να πάρει μια παράταση λόγω του χρονοτριβή ανταγωνιστικού διαλόγου.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook