Προανακριτική για Παπαγγελόπουλο θα ζητήσει η ΝΔ – Εκτός κάδρου ευθυνών ο Τσίπρας

Ο κύβος φαίνεται να ερρίφθη στο κυβερνητικό στρατόπεδο για το θέμα της Novartis. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβερνητική πλειοψηφία θα εισηγηθεί τη συγκρότηση Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης με αντικείμενο την αναζήτηση ευθυνών του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη  Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση Novartis.

«Η στάση μας στο θέμα είναι θεσμική, δημοκρατική και υπεύθυνη» αναφέρουν πηγές της Νέας Δημοκρατίας. «Ο κ.Τσίπρας έχει αναμφισβήτητα πολιτικές ευθύνες αλλά οι πολιτικές ευθύνες κρίνονται στις εκλογές», τονίζουν οι ίδιες πηγές.

«Εγώ τους πολιτικούς μου αντιπάλους δεν τους στέλνω στα δικαστήρια. Οι Πρωθυπουργοί κρίνονται στις κάλπες, στις συνειδήσεις των πολιτών και στις σελίδες της Ιστορίας», ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλώντας με συνεργάτες του.

Σύμφωνα με το τυπικό της διαδικασίας, τη δικογραφία θα δουν ως εντεταλμένοι δύο βουλευτές της ΝΔ και εν συνεχεία ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας, Σταύρος Καλαφάτης θα γνωστοποιήσει την απόφαση της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Αν, δηλαδή, θα προτείνει τη σύσταση εξεταστικής ή προανακριτικής επιτροπής ή τίποτε από τα δύο. Που όπως όλα δείχνουν θα είναι η σύσταση προανακριτικής επιτροπής.  Έτσι, η κυβέρνηση – και η ΝΔ – θα προχωρήσουν εν τέλει στη διερεύνηση της υπόθεσης από τη Βουλή. Προανακριτική επιτροπή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, αλλά όχι για τον Αλέξη Τσίπρα.

Στο εσωτερικό της ΝΔ, σχεδόν όλοι οι βουλευτές δείχνουν να συμφωνούν ότι η διερεύνηση της υπόθεσης είναι επιβεβλημένη και να μην υπάρχει πλέον προβληματισμός, πολλώ δε μάλλον «διχασμός με τους σαμαρικούς», όπως υποστηρίζουν ορισμένοι από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ. Κυβερνητικές πηγές έλεγαν, άλλωστε, στο newsit.gr ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται σε απευθείας επικοινωνία με όλους τους «ενδιαφερόμενους», ακόμη και με τον Αντώνη Σαμαρά.

Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα όλα δείχνουν ότι παίρνουν το δρόμο τους και το σενάριο της προανακριτικής επιτροπής για τον κ. Παπαγγελόπουλο κερδίζει πόντους, ενώ βγάζει από το κάδρο τον κ. Τσίπρα και μαζί από τη δύσκολη θέση τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος δεν επιθυμεί επ’ ουδενί να επιδείξει διάθεση ρεβανσισμού. Ούτε και να «ψηλώσει» τον πολιτικό του αντίπαλο, όπως ψιθυρίζουν επίσης κάποιοι στο εσωτερικό της ΝΔ.

Πηγή: newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ