Prince: Το «Nothing Compares 2 U» στην original εκδοχή του όπως το ηχογράφησε ο ίδιος

prince-το-nothing-compares-2-u-στην-original-εκδοχή-του-όπως-το-ηχο-679506

Πέρασαν δύο χρόνια από την ημέρα που ο Prince πέρασε στην αιωνιότητα, στις 21 Απριλίου 2016, από υπερβολική δόση του οπιοειδούς, Fentanyl (φαιντανύλη).

Οι διαχειριστές της περιουσίας του «μωβ πρίγκιπα», The Prince Estate, σε συνεργασία με τη δισκογραφική Warner Bros. Records, έδωσαν στη δημοσιότητα την πρώτη, original εκδοχή του ανυπέρβλητου κομματιού «Nothing Compares 2 U», το οποίο είχε ηχογραφηθεί το 1984.   Μαζί με το κομμάτι οι διαχειριστές αποκάλυψαν και ένα ανέκδοτο video του Prince και της μπάντας του The Revolution από πρόβες του “Nothing Compares 2 U” το καλοκαίρι του 1984.

Ένα από τα πιο μοναχικά τραγούδια του, που τελικά έκανε επιτυχία η Sinead O’ Connor το 1990. Αργότερα ο Prince το είχε επαναφέρει σε συναυλίες του και δισκογραφικά εντάχθηκε στο άλμπουμ του «Hits» το 1993 σε live εκδοχή.

Επίσης, το ερμήνευσε στο τελευταία του εμφάνιση στην Ατλάντα, στις 14 Απριλίου 2016.

Η ηχογράφηση του Prince είναι πολύ πιο φανταχτερή από την αντίστοιχη της Ο’ Κόνορ, ενώ χαρακτηρίζεται από ένα δυνατό riff κιθάρας και ένα σόλο σαξόφωνο από Έρικ Λιντς. Όμως τα φωνητικά της Susannah Melvoin είναι μία αποκάλυψη, καθώς δένουν αρμονικά με τους θλιμμένους στίχους.

Η εκδοχή του Prince ηχογραφήθηκε στο Flying Cloud Drive “Warehouse” στην περιοχή Eden Prairie της Minnesota στις 15 Ιουλίου 1984.

Η ηχολήπτριά του, Σούζαν Ρότζερς ήταν παρούσα στην ηχογράφηση. «Απολάμβανε μία πραγματικά ευτυχισμένη στιγμή στη ζωή του. Ήταν μία πολύ παραγωγική περίοδος της ζωής του. Φτιάχναμε ένα τραγούδι την ημέρα. Ήταν πολύ χαρούμενος», δήλωσε στο BBC6 Music η Ρότζερς.

Μία μέρα ο Prince έφυγε από το στούντιο κρατώντας ένα σημειωματάριο και μέσα σε μία ώρα είχε γράψει τους στίχους του «Nothing Compares 2 U».

«Το τραγούδι τού βγήκε σαν φτάρνισμα», ανέφερε χαρακτηριστικά η Ρότζερς, τονίζοντας ότι δεν ήταν σαν άλλους μουσικούς, που σβήνουν και γράφουν συνεχώς μέχρι να το τελειοποιήσουν. Εργαζόταν περισσότερο σαν επιστήμονας. Θα μπορούσε να έχει μία λάμψη διορατικότητας», συνέχισε.

Σύμφωνα με τη Ρότζερς το τραγούδι είχε γραφτεί για την οικονόμου του, Σάντι Σκιπιόνι, η οποία αναγκάστηκε να φύγει ξαφνικά, όταν πέθανε ο πατέρας της από καρδιακή προσβολή.

«Η Σάντι ήταν εκείνη που πάντα τού έφτιαχνε το αγαπημένο του ποτό, το Five Alive, και που πάντα του κρατούσε καθαρό το σπίτι, με φρέσκα λουλούδια στο πιάνο και πάντα καθαρά εσώρουχα και κάλτσες. Έφυγε και ο Prince γινόταν ολοένα και πιο στεναχωρημένος. Πιθανώς, από όλο αυτό το γεγονός άντλησε την έμπνευσή του », εξήγησε η Ρότζερς.

Αν και εκείνη ένιωθε ότι το «Nothing Compares 2 U» ήταν εξαιρετικό, ο Prince δεν ήθελε να το κυκλοφορήσει μόνος του, ίσως επειδή ήταν τόσο πολύ προσωπικό…

Καμία ποινική δίωξη για τον θάνατό του

Όσον αφορά τις συνθήκες θανάτου του, έπειτα από δύο χρόνια ερευνών η αμερικανική δικαιοσύνη ανακοίνωσε ότι δεν θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικών διώξεων, καθώς δεν συγκέντρωσε επαρκή στοιχεία για το πώς απέκτησε τα οπιοειδή αναλγητικά που προκάλεσαν τον θάνατό του.

«Χωρίς να έχει καθοριστεί το κίνητρο ή κάποιος ύποπτος η αμερικανική δικαιοσύνη δεν μπορεί να ασκήσει ποινικές διώξεις που να σχετίζονται με τον θάνατο του Prince» δήλωσε, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου μετά την ολοκλήρωση της διετούς έρευνας, ο Μαρκ Μετζ, ο εισαγγελέας της κομητείας του Κάρβερ, όπου βρίσκεται η κατοικία του τραγουδιστή, το Πέισλι Παρκ, κοντά στη Μινεάπολη.

Protothema.gr

One thought on “Prince: Το «Nothing Compares 2 U» στην original εκδοχή του όπως το ηχογράφησε ο ίδιος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook