Πριν το Πάσχα το άνοιγμα του Δημοτικού Κήπου: Προχωρούν οι εργασίες | Photos

πριν-το-πάσχα-το-άνοιγμα-του-δημοτικού-1640965

Σε φάση ολοκλήρωσης εισέρχεται το έργο της ανάπλασης του Δημοτικού Κήπου των Χανίων που παραμένει κλειστός από τον Ιανουάριο του 2022. Την Παρασκευή, η πύλη της οδού Τζανακάκη (ανατολικά) ήταν ανοικτή και το zarpanews.gr κατέγραψε εικόνα από την πρόοδο των εργασιών οι οποίες εξελίσσονται ως τώρα με μεγάλες καθυστερήσεις, καθώς αρχικά το έργο αναμενόταν να παραδοθεί τον περασμένο Οκτώβριο.

Σε επικοινωνία μας με τον κ. Καλογριδάκη για το εάν θα τηρηθεί η προθεσμία της 15ης Μαρτίου που είναι η λήξη της παράτασης που έχει δοθεί στον εργολάβο, μας διαβεβαίωσε πως η όποια καθυστέρηση περαιτέρω θα είναι ολιγοήμερη και σε κάθε περίπτωση στις 15 Μαρτίου θα ανακοινωθεί η ημερομηνία των εγκαινίων που τοποθετείται χρονικά στα τέλη Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται ότι η ανάπλαση συμβασιοποιήθηκε στις 800.000 ευρώ και προβλέπει νέες παιδικές χαρές, παιχνίδια νερού στη λίμνη, εκτατεμένες φυτεύσεις και νέα είσοδο στην οδό Πλουμιδάκη.

Ποιες θα είναι οι αλλαγές

– Οι χωμάτινοι διάδρομοι θα έρθουν στο ίδιο ύψος με τα παρτέρια και θα στρωθούν με νέο φυσικό υλικό πλήρως προσβάσιμο (χωμάτινο σταθεροποιημένο δάπεδο με κεντρικό οδηγό όδευσης τυφλών).

Το σχέδιο προβλέπει επίσης

– Την οργάνωση των εξωτερικών χώρων των υφιστάμενων κτισμάτων έτσι ώστε να αναδεικνύονται (ιστορικό καφέ) και να εμπλουτίζονται οι λειτουργίες τους (εξωτερικές εκδηλώσεις βιβλιοθήκης και εκπαιδευτική λειτουργία φυτωρίου).

– Ανασχεδιάζεται η περιοχή παιχνιδιού και δημιουργούνται και νέες περιοχές θεματικές ανά ηλικία και ανά δραστηριότητα.

– Εγκαθίσταται νέος αστικός εξοπλισμός και κατάλληλος σύγχρονος φωτισμός και διαμορφώνεται σε υφιστάμενη μονάδα νέο wc AMEA για τους επισκέπτες του πάρκου.

– Επίσης οργανώνεται η διάνοιξη μιας ακόμα εισόδου από την οδό Χ. Πλουμιδάκη, προσβάσιμη και σε άμεση επαφή με το πάρκο Ειρήνης και Φιλίας .

Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη 2014-2020» με κωδικό ΟΠΣ 5060732 και συγκεκριμένα από τον Άξονα Προτεραιότητας «Βιώσιμη Ανάπτυξη με αναβάθμιση του περιβάλλοντος και αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στην Κρήτη».

zarpanews.gr

6 thoughts on “Πριν το Πάσχα το άνοιγμα του Δημοτικού Κήπου: Προχωρούν οι εργασίες | Photos

  1. Μα διαβαζει κανεις τις αλλαγες… Ειναι αδιανοητο να χρειαζονται τοσο χρονο! ΕΛΕΟΣ ΣΕ ΤΙ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΚΡΑΤΟΣ ΖΟΥΜΕ…
    Επισης Ζαρπα…. Οχι πριν το Πασχα!!! 15 ΜΑΡΤΗ ΕΙΧΕ ΠΕΙ!!! ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ

  2. Σε παλιο μακέτο μας έταζαν ότι o κήπος θα ενοποιηθεί με το πάρκο ειρηνης και φιλιάς με εναέριες διαβάσεις και άλλες τέτοιες φαμφάρες.. τι έγινε παιδιά; μας πουλάτε φούμαρα ή ειναι ακριβά τα τσιμέντα;

  3. τα δέντρα μειώθηκαν. επίσης πόσο βλάκας είναι αυτός που κλαδεύει τα πεύκα με αυτόν το τρόπο σε όλη την πόλη? κόψτε τα ψηλά κλαδιά και αφήστε τα χαμηλότερα, θα πέσουν σε κανενός το κεφάλι

  4. Με βάση τις χρονικές παρατάσεις που δόθηκαν στο έργο θα πρέπει να εγκαινιασθεί / παρουσιασθεί θεματικό πάρκο βαλκανικής εμβέλειας.
    Γτ δεν βγαίνει ο Παναής να μας πεί λοιπόν τους λόγους που δεν έχει παραδοθεί ακόμα το έργο?
    Η κατάσταση αυτή που φαίνεται στις φωτό είναι εδώ και πολλούς μήνες η ίδια ακριβώς χωρίς καμία αλλαγή.
    Το έργο θα παραδοθεί Ιούνιο και βάλε.
    Η εργολαβάρα που μειοδότησε θα μάθουμε πιά είναι για να τον προτιμήσουμε?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook