Πριγκηπέσσα από Μάλαμα ή Καρρά; Σταχτοδοχεία-κάλπες μπαίνουν στα Χανιά | Photo

πριγκηπέσσα-από-μάλαμα-ή-καρρά-σταχτο-1007279

Μία από τις δημοφιλείς πρωτοβουλίες στην Ελλάδα, το «Ψήφισε με τη γόπα σου», έρχεται και στα Χανιά έπειτα από ενέργεια του Δήμου, σε μία προσπάθεια οι πολίτες να μην πετούν τις γόπες τους κάτω, αντίθετα να τις ανακυκλώνουν και παράλληλα να εκφράζουν και την γνώμη τους.

Το Γόπα Project ξεκίνησε από την Αθήνα, με την τοποθέτηση σταχτοδοχείων με μορφή κάλπης, πάνω από τα οποία βρίσκονται αναρτημένα ερωτήματα ώστε οι καπνιστές να μπορούν να ψηφίζουν με την γόπα τους.

Η πρωτότυπη αυτή ιδέα έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό, την απουσία σταχτοδοχείων στους δρόμους και να παροτρύνει τους καπνιστές να μην μολύνουν την πόλη, αλλά να κάνουν τη γόπα τους χρηστική, λαμβάνοντας μέρος σε μια ψηφοφορία.

Σε πολλές Ευρωπαϊκές πόλεις, όπου η γόπα αποτελεί καθημερινό πονοκέφαλο ως το πιο μικρό, το πιο τοξικό και συχνό σκουπίδι, έχουν δημιουργηθεί παρόμοια εγχειρήματα όπου παροτρύνονται οι καπνιστές να ανακυκλώνουν τις γόπες τους, δημιουργώντας μ’ αυτές ακόμα και έργα τέχνης.

Για την συγκεκριμένη προσπάθεια τοποθετήθηκε και ο Παναγιώτης Σημανδηράκης μέσω της προσωπικής του σελίδας στο Facebook, ψηφίζοντας οτι η καλύτερη «Πριγκιπέσσα» είναι του… Μάλαμα.

zarpanews.gr

3 thoughts on “Πριγκηπέσσα από Μάλαμα ή Καρρά; Σταχτοδοχεία-κάλπες μπαίνουν στα Χανιά | Photo

  1. ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ ΒΟΥΓΙΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΕΧΝΗ,
    ΕΓΩ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΣΤΟΝ ΣΕΛΦΟΔΗΜΑΡΧΟ ΝΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΓΟΠΕΣ ΣΤΙΣ ΛΑΚΚΟΥΒΕΣ ΤΗΣ ΧΑΝΙΟΛΟΥΠΟΛΗΣ NA ΤΙΣ ΜΠΑΖΩΣΟΥΜΕ.
    ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΟΝΤΕΡΝΕΣ Π@Π@ΡΙΕΣ…
    ΠΟΤΕ ΘΑ ΡΙΞΕΙΣ ΜΠΡΕ ΣΕΛΦΟΔΗΜΑΡΧΕ ΚΑΝΑ ΚΥΒΙΚΟ ΑΣΦΑΛΤΟ ΣΤΙΣ ΛΑΚΚΟΥΒΕΣ;;;;;;;
    ΕΧΩ ΠΑΡΑΝΟΗΣΕΙ, ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ…
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΤΩ ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΙΚΑ ΟΤΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΛΑΚΚΟΥΒΑΡΕΣ ΕΙΝΑΙ Η «ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ» ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.
    ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ…
    Υ.Γ.: ΡΕ ΠΑΠΠΑ ΚΡΑΞΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΛΙΓΟ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΜΑ.

  2. Μπράβο δήμαρχε !! .Μήπως πρέπει να επισκευαστούν και οι λακούβες έξω απο το δημαρχείο που είναι πολύ επικίνδυνες για τους περαστικούς. Είναι μήνες που πέρασαν τις οπτικές ίνες. Περιμένετε να γίνει κάποιο ατύχημα πρώτα ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook