Πρέπει να ψηφίζουν χωρίς περιορισμούς οι απόδημοι Έλληνες του εξωτερικού; – Πολιτική διαμάχη για το νέο νομοσχέδιο

πρέπει-να-ψηφίζουν-χωρίς-περιορισμού-862148

Νέο πεδίο σφοδρής πολιτικής αντιπαράθεσης αποτελεί η ψήφος των αποδήμων μετά την απόφαση της κυβέρνησης να καταθέσει άμεσα -αναμένεται εντός της ημέρας- νομοθετική πρωτοβουλία για την κατάργηση των περιορισμών που είχαν θεσπιστεί για την εγγραφή των ομογενών στους εκλογικούς καταλόγους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τη ρελάνς της κυβέρνησης με τις δηλώσεις Τζάκρη, κάνει λόγο για «πυροτέχνημα Βορίδη» και κάνει ξεκάθαρη την απόφαση του να μην στηρίξει το κυβερνητικό νομοσχέδιο. Επιμένει, δε, στη δική του πρόταση να ψηφίζουν χωρίς περιορισμούς οι Έλληνες του εξωτερικού με ενιαίο ψηφοδέλτιο χωρίς να προσμετράται στη διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος, καταθέτοντας δική του τροπολογία.

«Είναι εντυπωσιακό πώς ο ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει κάθε μέρα την άποψή του στο σοβαρό ζήτημα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού παίζοντας μαζί τους παιχνίδια εντυπώσεων» αναφέρει ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, και προσθέτει:

«Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι η υπογράφουσα την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής κα Τζάκρη, διαφωνεί με την αρμόδια τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ κα Τζάκρη όπως αυτή εκφράστηκε στον «Εθνικό Κήρυκα». Προτείνουμε στην αξιωματική αντιπολίτευση να σοβαρευτεί επιτέλους και να υπερψηφίσει το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών, ως ελάχιστο δείγμα υπευθυνότητας».

«Τι στενοχωριέστε; Ας μας μαυρίσουν εμάς και ας ψηφίσουν εσάς… η ζωή είναι απλή, ψηφίστε για την άρση των περιορισμών», σχολίασε απευθυνόμενος στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ ο Μάκης Βορίδης και επέκρινε την αξιωματική αντιπολίτευση για ανειλικρινή στάση και υποκρισία.

«Πριν από 22 μέρες ο κ Μητσοτάκης είχε κάνει σύσκεψη με εκπροσώπους κοινοτήτων της Λ.Αμερικής και είχε προαναγγείλει ότι θέλει να αλλάξει το νόμο που ψηφίσαμε. Άρα το πραγματικό ερώτημα είναι αν πραγματικά υπονομεύετε την ομόφωνη απόφαση του Κοινοβουλίου για εργαλειοποιηση της ομογένειας» αντέτεινε ο Κώστας Ζαχαριάδης (ΣΥΡΙΖΑ) με τον υπουργό Εσωτερικών να επισημαίνει ότι ο περσινός νόμος ήταν προϊόν συμβιβασμού αλλά δεν είναι η θέση της ΝΔ που εύχεται να βρει την διακομματική συναίνεση για να τον αλλάξει.

Τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης στηρίζει το ΚΙΝΑΛ με την Ευαγγελία Λιακούλη να δηλώνει πως το κόμμα της αισθάνεται δικαιωμένο. «H κ. Τζάκρη είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει όλους τους περιορισμούς όταν γίνει κυβέρνηση. Θα κάνει άρση όλων των περιορισμών που τέθηκαν ώστε ελεύθεροι να μπορούν όλοι να ψηφίσουν. Αυτό είπε ρε παιδία πως μπορούμε να διαβάζουμε αλλιώς τις λέξεις», είπε.

Άθλια μεθόδευση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε ο Μανώλης Συντυχάκης από το ΚΚΕ, τονίζοντας ότι είναι αναγκαία τα κριτήρια για να αποτραπεί η αλλοίωση του εκλογικού σώματος των αποδήμων.

«Λαγό της ΝΔ» χαρακτήρισε την Θεοδώρα Τζάκρη ο Αντώνης Μυλωνάκης (Ελληνική Λύση) και διερωτήθηκε τι είναι αυτό που έκανε τη ΝΔ να αλλάξει γνώμη από το περσινό νομοσχέδιο.

Πηγή: cnn.gr

3 thoughts on “Πρέπει να ψηφίζουν χωρίς περιορισμούς οι απόδημοι Έλληνες του εξωτερικού; – Πολιτική διαμάχη για το νέο νομοσχέδιο

  1. Τι λετε ρε παιδια;;;Επειδη δεν μπορει να βαλει να ψηφισουν οι πεθαμενοι οπως εκανε ο γιαλαντζι εθναρχης θα αποφασιζει ο μπρουκλης για το τι φορους θα μου βανει εμενα εδω;;;
    Στο γεροντοδιαολο να πανε!!!
    Επειδη ολοι οι ομογενεις ειναι δεξιοι ακροδεξιοι «Πατρις θρησκεια οικογενεια»;;;
    Οξω ρε!!!

  2. Καταρχήν το άρθρο απευθύνεται σε ΕΛΛΗΝΕΣ όχι σε ορφανά σταλινικά ανθελληνικά τσιμπούρια, τρωκτικά και τσέ, καστρο μαδουρο σούργελα. Για τή βρισιά δεν απαντάμε λόγω απόλυτης γνώσης του κοινωνικό μορφωτικού επιπέδου που χαρακτηρίζει τα κακαντράκια του αριστερού βόθρου και δυσοσμίας ! Σε ένα μόνο μέρος εχεις δίκιο, οι ομογενείς ( έχω αρκετούς συγγενείς και ξέρω ) είναι πραγματικά πατριώτες και το Πατρίς, Θρησκεία και Οικογένεια είναι το πιστεύω τους γιατί βλέπεις αυτοί δεν χρειαζωντε να γλύφουν μια ιδεολογία του 5% για να επιβιώνουν, ούτε να καίνε σημαίες, περιουσίες και ανθρώπους ζωντανούς για να πάρουν χαρτζιλίκι για μπαφο, ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΜΠΛΟΥΤΖΙΝ, Ιμπεριαλιστκό παπούτσι Nike, Ιμπεριαλιστικό I-Phone & I-Pad, ! Κόψε τη βότκα σύντροφε, τραβά να αρμέξεις και να φιλτράρεις με την κατσίκα και άσε την ομογένεια εκεί που είναι, δεν είδα κανενα να γλακά νά αφήσει την κόλαση της Αμερικής για να πάει στον Σταλινικό παράδεισο σου αφού ακόμα και σύ την κόλαση της Κρήτης εχεις διαλέξεις αφού δεν μας εκανες την χάρη να μας χαροποιήσεις μετακομίζοντας στον παράδεισο των ……….ονείρων σου που βρίσκεται 2 ώρες μακριά σου ! Για να μην ξεχνιέσαι και να μην συνηθίσεις με το πιπίλισμα του δάχτυλα σου !

  3. Ο/Η Ειστε ανίκανοι, ανάξιοι και κομπλεξικοί απέναντι στην ομογένεια, δεν μπορείτε, μην το παιδευτεί, γίνεστε ρεζίλι !!! λέει:

    Για να μη γελειωποιουμεθα στα μάτια των αποδήμων του Ελληνισμού θα ήταν καλύτερα να αποσυρθεί το νομοσχέδιο αφού αν είναι τόσο φανερό ακόμα και σε μένα ότι το δικαίωμα ψήφου δεν δίνεται με αγαθή πρόθεση συμετοχης των αποδήμων Ελλήνων στις εκλογές ( όπως προσπαθούν να πείσουν οι πολιτικοί όλων των κομμάτων ) αλλά για εκμετάλλευση τους όπως συμφέρει το κάθε κόμμα ! Οι ίδιοι οι απόδημοι Έλληνες είναι πιο διορατικοί και αντιλαμβάνεστε απείρως καλύτερα από εμάς όλα αυτά τα πολιτικά τερτίπια γιατί έχουν την ευλογία, τύχη και ευχή να έχουν αποβάλει την ανατολίτικη, κουτοπονηρη, και γρεκουλίδικη νοοτροπία που έχουμε εμείς εδώ στην Ελλάδα και που κάνει μπαμ και είναι κόκκινο φανάρι για τους ομογενείς του εξωτερικού. Βέβαια η ανατολίτικη νοοτροπία μας δεν μας αφήνει να το καταλάβουμε αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι συμβαίνει το ίδιο για τους Έλληνες του εξωτερικού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook