Πρεμιέρες εν μέσω εορτών – Τα Χριστούγεννα με lockdown φέρνουν αλλαγές και στην τηλεόραση

πρεμιέρες-εν-μέσω-εορτών-τα-χριστούγ-1145793

Τα ιδιαίτερα εφετινά Χριστούγεννα επηρεάζουν τα πάντα, αλλά και τις συνθήκες του τηλεοπτικού ανταγωνισμού, που μαίνεται χωρίς διακοπή ακόμα και στην καρδιά της εορταστικής περιόδου. Τις τελευταίες ημέρες έχει δοθεί ένα σήμα επίσπευσης όλων των παραγωγών, με στόχο να κάνουν πρεμιέρα το ταχύτερο δυνατό, ακόμα και μέσα στις γιορτές. Η άτυπη «ανακωχή» που γινόταν τις άγιες ημέρες, λόγω περιορισμένης διαθεσιμότητας του κοινού που «έλειπε» σε εκδρομές, εξόδους και ομαδικές συνάξεις, φέτος ματαιώνεται.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το τηλεοπτικό κοινό θα κάνει Χριστούγεννα σπίτι του με lockdown, τα κανάλια σπεύδουν να εκμεταλλευτούν τη συνθήκη για να προμοτάρουν τα νέα προϊόντα τους και να κερδίσουν μια καλύτερη θέση στον τηλεοπτικό ήλιο του 2021. Την αρχή κάνει ο ΣΚΑΪ που, κλείνοντας το «Big Brother» αναχωρεί για τον Αγιο Δομίνικο και οδεύει ήδη στην υλοποίηση του σχεδίου για… ριάλιτι back-to-back. Το «Survivor» στήνεται εσπευσμένα, με στόχο να βγει στον αέρα την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου στις 21:00 και με τέσσερα επεισόδια την εβδομάδα.

Η «βιασύνη» αυτή προκάλεσε κύμα ανάλογων κινήσεων και στο Star, που φέρεται να εξετάζει επίσης επίσπευση της πρεμιέρας του «MasterChef». Το ριάλιτι μαγειρικής βρίσκεται σε γυρίσματα εδώ και 20 ημέρες, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη φάση των οντισιόν και των bootcamps έχει ολοκληρωθεί και οι παίκτες έχουν μπει στο «σπίτι». Με επίσπευση του μοντάζ, θα ήταν εφικτή η άμεση πρεμιέρα και για το «MasterChef», το ενδεχόμενο αυτό, ωστόσο, παρότι εξετάστηκε, φαίνεται να απομακρύνεται. Πηγές από το Star αναφέρουν ότι είναι εξαιρετικά ασύμφορο εμπορικά να «ρίξεις» στη μάχη της τηλεθέασης το ακριβότερο προϊόν εν μέσω εορτών. Επιπλέον, το κανάλι της Κάτω Κηφισιάς προτιμά να πάει «πάσο» αφήνοντας τον ΣΚΑΪ μόνο του στη φάση αυτή και να μην «κάψει» επεισόδιο του ριάλιτι μαγειρικής τώρα που -όπως λένε- «η αγορά είναι στεγνή». Στόχος του Star είναι το «MasterChef» να φτάσει έως το τέλος Μαΐου, οπότε το εμπορικό περιβάλλον θα είναι πιο θετικό, και ιδανικά να διαρκέσει έως αρχές Ιουνίου, λίγο πριν από την έναρξη του Euro στον ΑΝΤ1.

Εν μέσω εορτών, ή έστω στο τέλος τους, σχεδιάζει και το Mega το λανσάρισμα των δύο νέων σειρών του. Σύμφωνα με πληροφορίες, η σειρά «Εξαψη» με τον Τάσο Νούσια και την Ιωάννα Παππά θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου στις 21:00 με τρία επεισόδια την εβδομάδα (από Δευτέρα έως Τετάρτη). Την ίδια ημέρα, στις 22:00, κάνει πρεμιέρα και η έτερη νέα σειρά του Mega, το «Σχεδόν ενήλικες» της Μυρτώς Κοντοβά. Παρότι υπήρχαν σκέψεις και προσπάθειες για δύο επεισόδια, η σειρά θα ξεκινήσει με ένα την εβδομάδα.

enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook