Πρεμιέρα σήμερα για την θεατρική παράσταση της ομάδας του Πολυτεχνείου «Θείος Πάπαρος» στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων

πρεμιέρα-σήμερα-για-την-θεατρική-παρά-1704054

H Θεατρική Ομάδα Πολυτεχνείου Κρήτης (ΘΟΠτσηΚ) παρουσιάζει το έργο του Αουγκούστο Μποάλ: Θείος Πάπαρος.
Για τέσσερις παραστάσεις, στις 1,2,4,5 Ιουνίου στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων (Ανδρέα Παπανδρέου 74) ώρα 21:00. Είσοδος Ελεύθερη.

Λίγα λόγια για την ομάδα:

Η Θεατρική Ομάδα Πολυτεχνείου Κρήτης αποτελεί μία ερασιτεχνική φοιτητική ομάδα, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Λειτουργεί από το 1998 ενώ οι παραστάσεις της έχουν ελεύθερη είσοδο, με ελεύθερη συνεισφορά. Πραγματοποιεί ανοιχτές συναντήσεις στην αρχή του ακαδημαϊκού έτους (συνήθως αρχές Οκτώβρη) και από το 1998 αριθμεί 22 παραστάσεις.

Σημείωμα/Σύνοψη του έργου:

Ο Θείος Πάπαρος του Βραζιλιάνου συγγραφέα και θεατρολόγου Αουγκούστο Μποάλ, είναι πολιτική σάτιρα, μία σύγχρονη επισκόπηση της σύγχρονης κοινωνίας και των απορροιών του καπιταλισμού και -μεταξύ άλλων- της καταπίεσης της εργατικής τάξης και της χειραγώγησης των μαζών. Ένα έργο γραμμένο το 1967 αφορμόμενο το ταξικό αγώνα και τις συγκρουσιακές σχέσεις μεταξύ Βορείου και Νοτίου Αμερικής. Παρατηρούμε πως έχει εφαρμογή στη καθεστηκυία τάξη της Ελλάδας του σήμερα, και όλου του κόσμου γενικότερα.

Και, όπως θα δείτε και στη παράσταση:

«Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια μεγάλη κι όμορφη χώρα, όπου όλοι οι άνθρωποι, τα αφεντικά και οι εργάτες, οι κεφαλαιοκράτες κι οι φτωχοί, όλοι, ήταν πολύ ευτυχισμένοι γιατί δεν υπήρχε ο ταξικός αγώνας.

Μα κάποια μέρα, πάντα υπάρχει κάποια μέρα στην ιστορία, κάποια μέρα κατέβηκαν στην ευλογημένη γη μας όντα παράξενα, επιστημονικώς καλούμενα παράξενα πλάσματα του αστρικού διαστήματος.

Έφτασαν και κρύφτηκαν, κανένας δεν τα πήρε μυρουδιά, κι όμως υπήρχαν.

Κι όλοι εξακολουθούσαν να ζουν σαν πρώτα, ακόμα κι ο Θείος Πάπαρος, ο εκατομμυριούχος ο ξακουστός, που, όπως πάντα προσευχόταν».

Trigger Warnings: Σκηνές Βίας, Αυτοκτονία, Γρήγορες Εναλλαγές φωτών

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6946936077.

 

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook