Premier League: Η νέα σεζόν θα είναι πολύ διαφορετική…

premier-league-η-νέα-σεζόν-θα-είναι-πολύ-διαφορετι-1467115

Μετά από ακόμη μία συναρπαστική σεζόν, η Premier League είναι έτοιμη να επιστρέψει στις ζωές μας με πλούσια αγωνιστική δράση η οποί θα ξεκινήσει την Παρασκευή 5 Αυγούστου, όπου είναι προγραμματισμένη η πρεμιέρα της σεζόν 2022-23.

Ως γνωστόν το Αγγλικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου περιλαμβάνει 38 αγωνιστικές, με το πρόγραμμα να είναι ιδιαίτερα απαιτητικό για όλους τους συλλόγους, όμως φέτος σημειώνεται ότι η σεζόν θα διακοπεί λόγω του Μουντιάλ 2022 που θα διεξαχθεί στο Κατάρ.

Οι αγώνες της κορυφαίας κατηγορίαςθα σταματήσουν μετά το Σαββατοκύριακο 12-13 Νοεμβρίου έως τις 26 Δεκεμβρίου (Boxing Day) λόγω του Παγκοσμίου Κυπέλλου και θα συνεχιστούν κανονικά.

Πρεμιέρα στο Νότιο Λονδίνο

Ο πρώτος αγώνας θα γίνει την Παρασκευή 5 Αυγούστου όπου η Κρίσταλ Πάλας υποδέχεται την Άρσεναλ στο «Σέλχαρστ Παρκ», και η δράση θα συνεχιστεί την επόμενη ημέρα με την Λίβερπουλ να φιλοξενεί στο «Άνφιλντ» την νεοφώτιστη Φούλαμ.

Το σύνολο του Γιούργκεν Κλοπ είναι η πρώτη ομάδα της Premier League που παίζει εναντίον μις ομάδας που ανέβηκε από την δεύτερη εθνική κατηγορία στον πρώτο της αγώνα πρωταθλήματος, σε τέσσερις συνεχόμενες σεζόν (Νόριτς 2019-20, Λιντς 2020-21, Νόριτς 2021-22, Φούλαμ 2022-23).

Σημαντικό είναι και το γεγονός ότι η Νότιγχαμ Φόρεστ επιστρέφει στα σαλόνια της μεγάλης κατηγορίας για πρώτη φορά από το 1998-99 και ο πρώτος της αγώνας θα είναι κόντρα στην Νιουκάστλ, εκτός έδρας.

 

Οι αλλαγές λόγω Μουντιάλ

Το Παγκόσμιο Κύπελλο, ξεκινά στις 21 Νοεμβρίου και ο τελικός είναι προγραμματισμένος στις 18 Δεκεμβρίου, οκτώ ημέρες πριν από την επανέναρξη της σεζόν της Premier League οπότε το πρόγραμμα θα είναι πιεσμένο.

Δεν υπάρχουν συναντήσεις μεταξύ των λεγόμενων «Big-6» του πρωταθλήματος το Σαββατοκύριακο 12-13 Νοεμβρίου (αυτό πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο) μετά από αίτημα της Αγγλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Μετά τους αγώνες στις 26-27 Δεκεμβρίου, ο επόμενος γύρος αγώνα θα διεξαχθεί στις 29, 30 και 31 Δεκεμβρίου. Ο αγώνας της Πρωτοχρονιάς θα διεξαχθεί στις 2, 3, 4 και 5 Ιανουαρίου.

Εκτός των αλλαγών στο φετινό πρόγραμμα, η διοργανώτρια αρχή παρουσίασε και την καινούρια μπάλα με την οποία θα παίζονται οι αγώνες, η οποία μοιάζει με εκείνη της πρώτης έκδοσης της Premier League την σεζόν 1992-93.

Πηγή: ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook