«Πράσινο φως» για το άνοιγμα σε δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία, σταθμούς

πράσινο-φως-για-το-άνοιγμα-σε-δημοτι-1046040

«Η άρση των μέτρων δεν σημαίνει ότι επιστρέφουμε στις παλιές μας συνήθειες», δήλωσε κατά τη διάρκεια της ζωντανής ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας στη χώρα (δείτε εδώ), ο Λοιμωξιολόγος και Διευθυντής Υγειονομικού Πολεμικής Αεροπορίας, Υποπτέραρχος Δημήτρης Χατζηγεωργίου, με αφορμή το αυριανό άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης.

«Η ζυγαριά τείνει προς το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων”, ανέφερε στη συνέχεια προσθέτοντας πως “όλοι οι συνάδελφοι συνηγορούν ότι πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία” και πως αυτήν την ώρα συνεδριάζει η επιτροπή Υγείας.

Σύμφωνα με τον Υποπτέρχο Δημήτρη Χατζηγεωργίου, “ο κορονοϊός θα είναι για πολύ καιρό μαζί μας. Ούτε τον Σεπτέμβριο, ούτε τον Οκτώβριο θα είναι πλήρως ασφαλές το σχολείο, αλλά τα παιδιά έχουν πολύ χαμηλή πιθανότητα να νοσήσουν, οι επιπτώσεις είναι μικρές και μπορεί να μην έχει ξεκαθαριστεί, αλλά φαίνεται ότι ο ρόλος των παιδιών στην μετάδοση του ιού είναι μικρός”.

“Η φάση του ανοίγματος (σ.σ. των σχολείων) εξελίσσεται ομαλά. Οι συστάσεις τηρούνται, έτσι πρέπει να συνεχίσουμε” υπογράμμισε από την πλευρά του ο Νίκος Χαρδαλιάς. Οπως είπε, αύριο θα ανακοινωθεί αν ανοίγουν σχολεία, νηπιαγωγεία και παιδικοί σταθμοί. Σημείωσε ότι η εμπειρία από τα γυμνάσια και τα Λύκεια είναι θετική, “δείχνοντας” ουσιαστικά ότι θα ανοίξουν και τα δημοτικά.

Πηγή: newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook