«Πράσινο φως» για τα ξενοδοχεία καραντίνας – Με απευθείας ανάθεση η επιλογή και κόστος 3,5 εκατομμύρια ευρώ

πράσινο-φως-για-τα-ξενοδοχεία-καραν-1052224

Έρχονται και με τη… βούλα τα ξενοδοχεία καραντίνας σε όλη την επικράτεια, ώστε να φιλοξενούνται πιθανά ή/και επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού, από τους επισκέπτες που αναμένεται να έρθουν το επόμενο διάστημα στη χώρα μας.

Το συγκεκριμένο σχέδιο που φημολογείτο το τελευταίο διάστημα, έρχεται πλέον και επίσημα με τη μορφή τροπολογίας από το Υπουργείο Τουρισμού και δίνει το δικαίωμα να γίνεται απευθείας ανάθεση σε καταλύματα ώστε να φιλοξενούν τα εν λόγω περιστατικά.

Στα Χανιά, όπως έχει γίνει γνωστό οι διαδικασίες έχουν προχωρήσει για την επιλογή του συγκεκριμένου καταλύματος, ωστόσο μέχρι τη δημοσιοποίηση της τροπολογίας δεν είχε διευκρινιστεί σε ποια περιοχή προσανατολίζονταν οι αρμόδιοι (δείτε ΕΔΩ)

Σύμφωνα με αυτή την τροπολογία, με απόφαση του υπουργού Τουρισμού κατόπιν δημοσίευσης πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, είναι δυνατή η μίσθωση με απευθείας ανάθεση κυρίων ή μη κυρίων καταλυμάτων στο σύνολο της επικράτειας.

Οι εν λόγω μισθώσεις, πάντα σύμφωνα με την τροπολογία, δεν μπορούν να έχουν διάρκεια πέραν της 31 Οκτωβρίου 2020. Το κόστος υπολογίζεται στα 3,5 εκατομμύρια ευρώ και θα καλυφθεί από το υπουργείο Τουρισμού.

Οι λεπτομέρειες αναφορικά με το χρόνο μίσθωσης, τον τρόπο αποζημίωσης των τουριστικών καταλυμάτων, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία σχετικά με τη διαχείριση αυτών, θα καθοριστούν με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ).

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ την τροπολογία του Υπουργείου Τουρισμού

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook