«Πράσινο φως» από τις βρετανικές αρχές για το χάπι της Merck κατά του κορονοϊού

πράσινο-φως-από-τις-βρετανικές-αρχέ-1311019

Η Merck δήλωσε ότι η Ρυθμιστική Υπηρεσία Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας χορήγησε άδεια για το φάρμακο για τον κορονοϊό με όνομα Lagevrio.

Η βρετανική ρυθμιστική αρχή για τα φάρμακα άναψε το πράσινο φως για την κυκλοφορία του χαπιού της Merck για τον κορονοϊό. Αυτή ήταν η πρώτη έγκριση στο χάπι της Merck κατά της Covid-19, ένα φάρμακο που έχει χαρακτηριστεί από ειδικούς ως ένα σημαντικό νέο εργαλείο στη μάχη ενάντια στον κορονοϊό.

Συγκεκριμένα, η Merck δήλωσε ότι η Ρυθμιστική Υπηρεσία Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας χορήγησε άδεια για το φάρμακο με όνομα Lagevrio για ήπια έως μέτρια συμπτώματα Covid.

Πρόκειται για το πρώτο πράσινο φως που παίρνει το molnupiravir, μια εύκολη στη χορήγηση θεραπεία που μείωσε στο μισό τον κίνδυνο νοσηλείας ή θανάτου από Covid-19 για άτομα με ήπια ή μέτρια συμπτώματα, κατά τη διάρκεια των κλινικών δοκιμών.

Σημειώνεται πως οι ρυθμιστικές αρχές σε ΗΠΑ και ΕΕ αξιολογούν ακόμα το φάρμακο της Merck, για το οποίο έχουν αυξηθεί οι παραγγελίες από τις κυβερνήσεις από τότε που δημοσιεύθηκαν τα θετικά αποτελέσματα της φάσης 3 των κλινικών δοκιμών τον περασμένο μήνα.

Την περασμένη εβδομάδα η Merck δήλωσε ότι αναμένει ότι το molnupiravir θα δημιουργήσει έως και 7 δισεκατομμύρια δολάρια σε παγκόσμια έσοδα μέχρι το τέλος του επόμενου έτους.

ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook