Πράσινη σαλάτα με κοτόπουλο και τσίλι

πράσινη-σαλάτα-με-κοτόπουλο-και-τσίλι-1702064

Μια απίστευτα νόστιμη σαλάτα που δίνει μια ethnic πινελιά στο τραπέζι σας και μπορείτε να την απολαύσετε και ως ελαφρύ κυρίως πιάτο.

Έτοιμη σε 35′

Υλικά

100γρ. σπανάκι

300γρ. φασολάκια φρέσκα, καθαρισμένα και ζεματισμένα

4 φιλέτα κοτόπουλου

2 φλιτζάνια ζωμό κότας

2 κόκκινες πιπεριές τσίλι χωρίς σπόρους, ψιλοκομμένες

1 κουτ. σούπας σησαμέλαιο

2 κουτ. γλυκού ξύσμα από λάιμ

1 κουτ. σούπας ζάχαρη

Για το dressing

1 κόκκινη πιπεριά τσίλι χωρίς σπόρους, ψιλοκομμένη

½ φλιτζάνι γάλα καρύδας

1/4 φλιτζανιού κόλιανδρο ψιλοκομμένο

3 κουτ. σούπας χυμό από λάιμ

1 κουτ. σούπας σάλτσα ψαριού

Διαδικασία

Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνετε τις πιπεριές τσίλι, το ξύσμα από λάιμ και τη ζάχαρη και σοτάρετε για 1 λεπτό.

Προσθέτετε τα φιλέτα κοτόπουλου και τα σοτάρετε για 3 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να πάρουν χρώμα. Ρίχνετε το ζωμό και σιγοβράζετε για 15-20 λεπτά. Κατόπιν κόβετε το κοτόπουλο σε χοντρές φέτες.

Ετοιμάζετε το dressing: Ρίχνετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και τα ανακατεύετε για να ενωθούν.

Μοιράζετε τα φασολάκια και το σπανάκι σε τέσσερα πιάτα, σερβίρετε από πάνω τις φέτες του κοτόπουλου και περιχύνετε με το dressing.

olivemagazine.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook