Πούτιν: «Δεν έχουμε φτάσει ακόμη στην κορύφωση της επιδημίας στην Ρωσία»

πούτιν-δεν-έχουμε-φτάσει-ακόμη-στην-κ-619161

Η κορύφωση της επιδημίας του κορωνοϊού στην Ρωσία δεν έχει περάσει ακόμη, δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά την διάρκεια της διάσκεψης του Ανώτατου Συμβουλίου της Ευρασιατικής Οικονομικής Ενωσης (EAEU).

«Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, η κορύφωση της νόσου στη Ρωσία δεν έχει ακόμη περάσει» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος προσθέτοντας ότι «παρακολουθούμε προσεκτικά την υγειονομικο-επιδημιολογική κατάσταση στην Ρωσία, λαμβάνουμε τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης και άλλα μέτρα, ώστε να αναχαιτίσουμε την διασπορά του κορονοϊού».

Ο Ρώσος πρόεδρος προσέθεσε ότι υπό τις παρούσες συνθήκες επιβαρύνεται ουσιαστικά το σύστημα υγείας και επισήμανε ότι για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού είναι απαραίτητη η συνεργασία όλων των χωρών και των χωρών μελών της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης.

Τέλος ο Βλαντίμιρ Πούτιν, επισήμανε την ανάγκη λήψης εκτάκτων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, ενώ τόνισε ότι τα στρατιωτικά νοσοκομεία που δέχονται ασθενείς με κορωνοϊού θα χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση που αυτό καταστεί αναγκαίο για του πολίτες. Παράλληλα υπενθύμισε ότι αυτή τη στιγμή χτίζονται με πρωτοβουλία του ρωσικού υπουργείου Άμυνας 16 εξειδικευμένα νοσοκομεία τα οποία θα παραδοθούν σύντομα.

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook