Πουτίγκα με τσουρέκι και ξηρούς καρπούς

πουτίγκα-με-τσουρέκι-και-ξηρούς-καρπο-1431035

Μόλις περάσει το Πάσχα, τα τσουρέκια αφήνονται λίγο στην άκρη. Δεν χαλάνε, αλλά σίγουρα δεν έχουν εκείνη τη νοστιμιά του φρεσκοψημένου.

Γιατί λοιπόν, να μην τους δώσουμε ξανά ζωή, αξιοποιώντας τα αγαπημένα μας τσουρέκια σε νέες συνταγές για λαχταριστά επιδόρπια

Υλικά

1 τσουρέκι σε φέτες

4 αβγά

5 κ.σ. ζάχαρη

600 ml γάλα

4 κουτ. σούπας κορνφλάουρ

50 γρ. αμύγδαλα χοντροκοπανισμένα

50 γρ. καρύδια χοντροκοπανισμένα

λίγο βούτυρο για το άλειμμα της φόρμας

Διαδικασία

Αλείφουμε με λίγο βούτυρο ένα πυρίμαχο σκεύος και απλώνουμε μέσα τις φέτες από το τσουρέκι. Πασπαλίζουμε με τους ξηρούς καρπούς.

Μέσα σε ένα μπολ διαλύουμε το κορνφλάουρ σε λίγο από το γάλα. Προσθέτουμε τα αβγά, τη ζάχαρη και το υπόλοιπο γάλα. Ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ºC. Περιχύνουμε με το μίγμα το περιεχόμενο του πιρέξ και ψήνετε την πουτίγκα για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να πήξει και να πάρει χρώμα. Ξεφουρνίζουμε την πουτίγκα και, αφού ηρεμήσει και κρυώσει, την κόβουμε κομμάτια, μοιράζουμε σε πιάτα και σερβίρουμε. Όποιος θέλεις μπορεί να την γαρνίρει με παγωτό βανίλια ή σιρόπι καραμέλας.

olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook