Πουτίγκα με κεράσια, παγωτό βανίλια και σάλτσα σοκολάτας

πουτίγκα-με-κεράσια-παγωτό-βανίλια-κα-1706776

Σοκολάτα, κεράσια και παγωτό βανίλια σε ένα λαχταριστό επιδόρπιο που με το που θα εμφανιστεί, θα “κάψει καρδιές”…

Υλικά
για την πουτίγκα

5 φλιτζάνια κυβάκια από λευκό ψωμί

125γρ. κουβερτούρα, σε κυβάκια

20 κεράσια χωρίς κουκούτσι

1 κουτ. σούπας βούτυρο

1 σφηνάκι λικέρ βύσσινο

4 αβγά

½ φλιτζάνι ζάχαρη

600ml γάλα σοκολατούχο

4 κουτ. σούπας κορνφλάουρ

λίγο λάδι για το άλειμμα της φόρμας

για τη σάλτσα σοκολάτας και το σερβίρισμα

125γρ. κουβερτούρα, σε κομματάκια

½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

1 κουτ. γλυκού μέλι

1 σφηνάκι λικέρ βύσσινο ή κεράσι

παγωτό βανίλια

Διαδικασία

Φτιάχνετε την πουτίγκα: Σοτάρετε τα κεράσια με το βούτυρο σε ένα τηγάνι να βγάλουν τα υγρά τους, τα πασπαλίζετε με δύο κουταλιές της σούπας από τη ζάχαρη και ανακατεύετε για λίγο ακόμη. Σβήνετε με το λικέρ και, αφού εξατμιστεί το οινόπνευμα και μείνουν τα κεράσια με τη σάλτσα τους, τραβάτε το τηγάνι από τη φωτιά.

Αλείφετε με λίγο λάδι μια φόρμα με λεία επιφάνεια και τρύπα στη μέση ή ένα πυρίμαχο σκεύος και απλώνετε μέσα τα κυβάκια του ψωμιού. Προσθέτετε τα σοταρισμένα κεράσια με τη σάλτσα τους, τα κυβάκια της σοκολάτας και ανακατεύετε.

Μέσα σε ένα μπολ διαλύετε το κορνφλάουρ σε λίγο από το γάλα. Προσθέτετε τα αβγά, την υπόλοιπη ζάχαρη και το υπόλοιπο σοκολατούχο γάλα χτυπώντας με σύρμα μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170ºC. Περιχύνετε με το μίγμα το περιεχόμενο της φόρμας ή του πιρέξ και ψήνετε την πουτίγκα περίπου για 30 λεπτά ή μέχρι να πήξει και να πάρει χρώμα.

Ετοιμάζετε τη σάλτσα σοκολάτας: Βάζετε τα κομματάκια της κουβερτούρας σε μπολ και ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι. Μόλις αρχίσει να παίρνει βράση την τραβάτε από τη φωτιά και περιχύνετε με αυτή την κουβερτούρα. Ανακατεύετε με σπάτουλα και όταν λιώσει προσθέτετε το μέλι και το λικέρ.

Ξεφουρνίζετε την πουτίγκα και, αφού ηρεμήσει και κρυώσει, την σερβίρετε. Κόβετε κομμάτια και τα μοιράζετε σε πιάτα. Προσθέτετε μια μπάλα παγωτό βανίλια, περιχύνετε τόσο το παγωτό όσο και την πουτίγκα με σάλτσα σοκολάτας και σερβίρετε αμέσως!

olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook