Πουτίγκα με καφέ στη χύτρα ταχύτητας

Πουτίγκα με καφέ στη χύτρα ταχύτητας από τον Άκη Πετρετζίκη.

Υλικά:

  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 4 αυγά, μεσαία
  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 40 γρ. κακάο
  • 1 κ.σ. καφέ, στιγμιαίο σε σκόνη
  • 30 γρ. κονιάκ
  • 1 πρέζα αλάτι

Για το σερβίρισμα

  • κουβερτούρα λευκή, λιωμένη
  • παγωτό

Εκτέλεση:

-Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο και την κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια.

-Καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων στα 800 Watt για 1 ½ -2 λεπτά να λιώσουν. Εναλλακτικά, τα λιώνουμε σε μπεν μαρί.

-Αφαιρούμε από τα μικροκύματα και ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

-Προσθέτουμε τα αβγά, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός.

-Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και τον καφέ, και αφήνουμε στην άκρη.

-Βάζουμε τα στερεά υλικά στο μπολ με τα υγρά μας υλικά, βάζουμε αλάτι, το κονιάκ και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ.

-Σε μια φόρμα 22 εκ. απλώνουμε βούτυρο και κακάο και βάζουμε μέσα όλο το μείγμα.

-Στη χύτρα ταχύτητας βάζουμε 200 γρ. νερό, το ειδικό καλάθι με το τρίποδο και τοποθετούμε μέσα τη φόρμα μας.

-Καλύπτουμε τη φόρμα με αλουμινόχαρτο, κλείνουμε το καπάκι και μεταφέρουμε σε δυνατή φωτιά. Βάζουμε τη βαλβίδα στην κατάλληλη ένδειξη και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά.

-Αποσυμπιέζουμε τη χύτρα ταχύτητας και σερβίρουμε με λιωμένη κουβερτούρα και παγωτό.

akispetretzikis.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ