Πούλησαν την 9χρονη κόρη τους σε έναν 55χρονο για 2.200 δολλάρια

πούλησαν-την-9χρονη-κόρη-τους-σε-έναν-55χ-1309825

Η Parwana Malik, είναι ένα 9χρονο κορίτσι από το Αφγανιστάν που θα έπρεπε να παίζει με τις φίλες της και να πηγαίνει σχολείο, όμως η ζωή της επιφυλάσσει μια τραγική καθημερινότητα: ο πατέρας της την πουλάει ως νύφη σε έναν 55χρονο άγνωστο άνδρα για να εξασφαλίσει τροφή για την οικογένειά του η οποία κατοικεί σε μια μικρή καλύβα με χωμάτινους τοίχους.

Ο άντρας που θέλει να αγοράσει την 9χρονη λέει ότι είναι 55 ετών, αλλά για εκείνη είναι «ένας γέρος» με λευκά φρύδια και πυκνή λευκή γενειάδα, όπως ανέφερε στο CNN στις 22 Οκτωβρίου. Ανησυχεί ότι θα την χτυπήσει και θα την αναγκάσει να δουλέψει στο δικό του σπίτι.

Οι γονείς της υποστηρίζουν ότι δεν έχουν άλλη επιλογή. Για τέσσερα χρόνια, η οικογένειά της ζούσε σε έναν καταυλισμό Αφγανών εκτοπισμένων στη βορειοδυτική επαρχία Μπαντγκίς, επιζώντας με ανθρωπιστική βοήθεια και εργασία, κερδίζοντας λίγα δολάρια την ημέρα. Αλλά η ζωή έγινε πιο δύσκολη από τότε που οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την εξουσία στο Αφγανιστάν στις 15 Αυγούστου.

Καθώς η οικονομία της χώρας καταρρέει, δεν είναι σε θέση να προμηθευθεί ακόμα και τα είδη πρώτης ανάγκης, όπως τρόφιμα. Ο πατέρας της πούλησε ήδη τη 12χρονη αδερφή της πριν από αρκετούς μήνες.

Ο Abdul Malik, ο πατέρας της Parwana, δεν μπορεί να κοιμηθεί τη νύχτα. Πριν από την πώληση, είπε στο CNN ότι είναι συντετριμμένος από ενοχές, ντροπή και ανησυχία.

Προσπάθησε να αποφύγει να την πουλήσει – ταξίδεψε στην πρωτεύουσα της επαρχίας Κάλα-ε-Ναου για να ψάξει ανεπιτυχώς για δουλειά, δανειζόμενος ακόμη και «πολλά χρήματα» από συγγενείς και η σύζυγός του εκπλιπαρούσε άλλους κατοίκους του καταυλισμού για φαγητό.

«Δεν έχω άλλη επιλογή για να ταΐσω την οικογένειά μου»

Όμως ένιωθε ότι δεν είχε άλλη επιλογή αν ήθελε να ταΐσει την οικογένειά του. «Είμαστε οκτώ μέλη της οικογένειας», είπε στο CNN. «Πρέπει να την πουλήσω για να κρατήσω ζωντανά άλλα μέλη της οικογένειας».

Τα χρήματα από την πώληση της Parwana θα συντηρήσουν την οικογένεια μόνο για λίγους μήνες, προτού ο Malik χρειαστεί να βρει άλλη λύση, είπε.

Η Parwana είπε ότι ήλπιζε να αλλάξει γνώμη των γονιών της, καθώς το όνειρό της ήταν να γίνει δασκάλα και δεν ήθελε να εγκαταλείψει την εκπαίδευσή της. Όμως τα παρακάλια της ήταν μάταια.

Στις 24 Οκτωβρίου, ο αγοραστής, με το όνομα Qorban, έφτασε στο σπίτι της και παρέδωσε το ποσό των περίπου 2.200 δολαρίων που αντιστοιχεί τόσο σε μετρητά όσο και σε πρόβατα και γη.

«Σε παρακαλώ μην τη χτυπάς»

Ο Qorban δεν περιέγραψε την πώληση ως γάμο, λέγοντας ότι είχε ήδη μια σύζυγο που θα φρόντιζε την Parwana σαν να ήταν ένα από τα παιδιά τους.

«Ήταν φτηνή και ο πατέρας της ήταν πολύ φτωχός και χρειάζεται χρήματα», είπε . «Θα εργάζεται στο σπίτι μου. Δεν θα τη χτυπήσω. Θα της φερθώ σαν μέλος της οικογένειας. Θα είμαι ευγενικός”.

Η Parwana έκρυψε το πρόσωπό της και κλαψούρισε καθώς ο πατέρας της που έκλαιγε είπε στον Qorban: «Αυτή είναι η νύφη σου. Φρόντισέ την σε παρακαλώ, είσαι υπεύθυνος για αυτήν τώρα, σε παρακαλώ μην τη χτυπάς».

Ο Qorban συμφώνησε, μετά έπιασε το μπράτσο της Parwana και την οδήγησε έξω από την πόρτα. Καθώς έφευγαν, ο πατέρας της παρακολουθούσε από την πόρτα, η Parwana προσπάθησε να ξεφύγει, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.. Την έσυραν στο αυτοκίνητο που περίμενε, το οποίο απομακρύνθηκε αργά.

Πηγή: newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook