Που θα πηγαίνουν οι Χανιώτες τα πορτοκάλια τους; Τι γίνεται στην ΒΙΟΧΥΜ και απολύει προσωπικό;

που-θα-πηγαίνουν-οι-χανιώτες-τα-πορτοκ-1102868

Απολύσεις με το τσουβάλι φέρνει η μεταστέγαση της εταιρίας ΒΙΟΧΥΜ από τις νυν εγκαταστάσεις της, σε άλλες εγκαταστάσεις στην Αγυιά Χανίων, καθώς έχει ληφθεί η απόφαση να σταματήσει η χυμοποίηση πορτοκαλιών στα Χανιά. Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει το συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τροφίμων, Αρτοσκευασμάτων, Ποτών και Ειδών Ζαχαροπλαστικής Χανίων, από τον Αύγουστο έχει ξεκινήσει μαραθώνιος απολύσεων με προειδοποίηση, που σημαίνει ότι η αποζημίωση που θα λάβουν οι απολυόμενοι, θα είναι μειωμένη.

Ήδη από τους 25 εργαζόμενους συνολικά, 6 (σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, 8) έχουν λάβει την ειδοποίηση, με τις ημερομηνίες απόλυσης να ποικίλλουν, φτάνοντας μέχρι και τον Δεκέμβριο. Ακόμα και ο διευθυντής της επιχείρησης έχει απομακρυνθεί από τις 31 Αυγούστου!

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εργαζόμενοι έχουν ενημερωθεί πως θα απολυθούν τουλάχιστον 20 άτομα, με προοπτική να απομείνουν 2 ή 3, οι οποίοι θα λειτουργούν τη γραμμή εμφιάλωσης ζαχαρούχων ποτών, η οποία θα είναι και η μόνη που θα λειτουργεί.

Η χυμοποίηση πορτοκαλιών σταματάει και αυτή είναι η αιτία για την οποία γίνονται οι απολύσεις, καθώς η παραγωγή ζαχαρούχων ποτών είναι αυτοματοποιημένη και δεν απαιτεί σημαντική ανθρώπινη συμβολή. Ο χυμός που θα χρησιμοποιείται, δεν θα είναι πια παραγωγής της Βιοχύμ, αλλά θα αγοράζεται από άλλους προμηθευτές.

Και ενώ πρόκειται για μια κίνηση καθ’όλα νόμιμη, οι εργαζόμενοι αγανακτούν διότι πολλοί από τους απολυόμενους έχουν εργαστεί για την εταιρία επί δεκαετίες, είναι ηλικίας από 45 ως 55 ετών, που είναι εξαιρετικά δύσκολο να ξαναβρούν εργασία και βρίσκονται αναγκασμένοι να απολυθούν με τη μισή αποζημίωση, εν μέσω τεράστιας οικονομικής κρίσης.

Οι εργαζόμενοι ζητούν αξιοπρέπεια και κοινωνική ευαισθησία από την επιχείρηση, ώστε να λάβουν τουλάχιστον την πλήρη αποζημίωση, για να μπορέσουν να συντηρήσουν όσο γίνεται τις οικογένειές τους σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία. Πόσο μάλλον από τη στιγμή που, όπως λένε οι ίδιοι, πολλοί από αυτούς έχουν δώσει τη ζωή τους για την επιχείρηση αυτή.

Στην ανακοίνωσή του το συνδικάτο ζητάει απορρόφηση των εργαζομένων σε άλλες επιχειρήσεις του ομίλου όπου ανήκει η ΒΙΟΧΥΜ, και αναφέρει, μεταξύ άλλων:

«Η εργοδοσία έχει προχωρήσει ήδη σε 6 απολύσεις και συνεχίζει με πιέσεις, τρομοκρατίες και εκβιασμούς. Μάλιστα εκμεταλλεύεται τον νόμο περί προειδοποίησης απόλυσης για να γλυτώσει αποζημιώσεις. Τουλάχιστον είκοσι οικογένειες στο δρόμο. Εργαζόμενοι εικοσαετίας θα βρεθούν ξαφνικά χωρίς δουλειά και με την ελάχιστη αποζημίωση.

Και όλα αυτά που;; Στη ΒΙΟΧΥΜ…

Σε μια από τις ιστορικότερες επιχειρήσεις της πόλης. Της πόλης των Χανίων….Που τα πορτοκάλια πέφτουν και σαπίζουν!

Η αλήθεια είναι ότι δεν τους βγάζει το ποσοστό κέρδους που θέλουν γι’ αυτό και την

απαξιώνουν, πετώντας στο δρόμο τους εργάτες που τόσα χρόνια τη θεωρούσαν σπίτι τους.

Το σωματείο καλεί τους εργαζόμενους να μην υπογράψουν κανένα χαρτί, καμία

απόλυση, να μην υποκύψουν σε κανένα εκβιασμό που μπορεί να δεχτούν ή έχουν ήδη δεχτεί.

Η ΒΙΟΧΥΜ ανήκει σε όμιλο επιχειρήσεων. Το σωματείο απαιτεί να απορροφηθούν άμεσα οι εργαζόμενοι σε θέσεις άλλων εργοστασίων του ομίλου και αυτοί οι εργαζόμενοι που συμφωνούν για δικούς τους λόγους να αποχωρήσουν, να αποζημιωθούν πλήρως, και χωρίς νομικίστικα τερτίπια.»

zarpanews.gr

10 thoughts on “Που θα πηγαίνουν οι Χανιώτες τα πορτοκάλια τους; Τι γίνεται στην ΒΙΟΧΥΜ και απολύει προσωπικό;

  1. ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ ΒΟΥΓΙΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΕΧΝΗ,
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΑΛΛΑ Μ.Μ.Ε. ΤΗΣ ΧΑΝΙΟΛΟΥΠΟΛΗΣ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ??????
    ΛΕΣ ΟΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΝΑ «ΒΟΥΛΩΝΟΥΝ» ΣΤΟΜΑΤΑ???????
    Α, ΜΠΑ, ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ…

  2. Φιλέτο το ακίνητο. Το κέρδος είναι πολλαπλάσιο. Πρώτη ύλη θα βρούμε από άλλους (τόπους, χώρες). Θα επιδοτηθεί και η μετεγκατάσταση; Ποιοι οι διοικούντες και ποιές οι αμοιβές τους;

  3. Ο χυμός που θα χρησιμοποιείται, δεν θα είναι πια παραγωγής της Βιοχύμ, αλλά θα αγοράζεται από άλλους προμηθευτές.

    Σε μια από τις ιστορικότερες επιχειρήσεις της πόλης. Της πόλης των Χανίων….Που τα πορτοκάλια πέφτουν και σαπίζουν

    Ήδη από τους 25 εργαζόμενους συνολικά, 6 (σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, 8) έχουν λάβει την ειδοποίηση, με τις ημερομηνίες απόλυσης να ποικίλλουν, φτάνοντας μέχρι και τον Δεκέμβριο. Ακόμα και ο διευθυντής της επιχείρησης έχει απομακρυνθεί από τις 31 Αυγούστου

    Να πούμε όλοι μαζί ενα μπράβο στην Τράπεζα Χανιών και τον κύριο Μαρακάκη που έχει αποδείξει έμπρακτα πόσο πραγματικά ενδιαφέρεται για το καλό του τόπου και την ευημερία των Χανιωτών.

  4. Απορώ γιατί δεν γράφεται πουθενά ότι κουμάντο κάνει η εταιρεία ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ που ανήκει στην συνεταιριστική τράπεζα Χανίων…
    Δυστηχώς αυτή είναι η τράπεζα Χανίων..
    Ο καρκίνος των Χανίων…

  5. Γιατί οι Ροζα Νερηδες μουτζουρωνουν όλες τις τράπεζες στο κέντρο των Χανίων εκτός από την τράπεζα Χανίων;
    Γιατί είναι όλοι μαζί συνεννοημενοι ώστε να απαξιώσουν και να ξεπουλήσουν τα Χανιά….

    1. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
      ΝΑ’ ΣΑΙ ΚΑΛΑ ΗΡΩ ΜΟΥ ΜΕ ΕΚΑΝΕΣ ΝΑ Χ@ΣΤΩ ΣΤΑ ΓΕΛΙΑ ΜΕ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΣΟΥ ΔΑΙΜΟΝΙΟ.
      Υ.Γ. ΑΝ ΔΕΝ ΒΡΕΘΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΨΕΚΑΣΜΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑ…

  6. Ας κάνουν όλοι ένα μπαμ να αποσύρουν καταθέσεις από τη Χανιων να ξεφορτωθεί ο κόσμος το κάθε Μαρακάκη που την είδε δερβέναγας για να φτιάξει την πάρτη του.

  7. Το έχω ξανά γράψει ότι η γη μας τρέφει. Δεν είναι το φιλέτο οικόπεδο ούτε η όσοι απολυθούν που το έζησα, είναι οι αγρότες τα χιλιάδες δένδρα.
    Ποίοι είναι η Προμηθευτές, χυμός σε παγοκολόνες από τη Χιλή, για την ιστορία η μισή έχει βροχοπτώσεις η άλλη μισή ξερότοπος, της χωρίζει η οροσειρά Άνδεις το πιστευτέ η όχι τρύπησαν της Άνδεις να μεταφέρουν με αγωγό νερό για καλλιέργεια.
    Τυποποίηση ελληνική. Ντομάτες από Ισπανία, φασολάκια μπάμιες μπιζέλια κρεμμύδια & άλλα από Τουρκία, πατάτες Αιγύπτου Ολλανδία Κύπρου.
    Ελλάδα Τουρισμός, παράγουμε δούλους.

  8. απαξιωση της αβεα που ανηκει κι αυτη στην τραπεζα χανιων και πλεον φτιαχνει σαπουνια Παπουτσανης, απαξιωση και της βιοχυμ που κανονικα δεν θα ειχε κανενα προβλημα να υπαρχει ή και να υπαρχει με μεγαλυτερα κερδη. Συγχαρητηρια στην τραπεζα «χανιων» και καλα… που δυο απο τις πιο ιστορικες εταιριες τις εχει μετατρεψει για κλαματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook