Πού μπορούν να μπουν κάμερες ασφαλείας στα Airbnb

πού-μπορούν-να-μπουν-κάμερες-ασφαλεία-1703858

Διαβάζουμε συνεχώς για περιστατικά όπου ενοικιαστές καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης εντοπίζουν κρυφές κάμερες μέσα στα airbnb που καταγράφουν τις κινήσεις τους. Πιο πρόσφατο περιστατικό, αυτό στη Θεσσαλονίκη, όπου μια παρέα από την Πελοπόννησο εντόπισε κρυφή κάμερα σε ένα ρολόι στην κρεβατοκάμαρα.

Πολλά τα περιστατικά με κάμερες σε airbnb και στο εξωτερικό.

Είναι μάλλον περιττό να διευκρινίσουμε ότι απαγορεύεται κατηγορηματικά η ύπαρξη συσκευών καταγραφής εικόνας και ήχου εντός των καταλυμάτων.

Τι γίνεται όμως με τις κάμερες που θέλουν να τοποθετήσουν οι οικοδεσπότες στους εξωτερικούς χώρους, για λόγους ασφαλείας;

Τι αναφέρει η Airbnb

«Υπάρχει μια ισορροπία μεταξύ της ασφάλειας και της προστασίας του χώρου σας και της ιδιωτικότητας του επισκέπτη σας», επισημαίνει η Airbnb.

Τι πρέπει να γνωρίζετε:

  • Οι σκόπιμα κρυμμένες συσκευές μαγνητοσκόπησης (όπως οι κρυφές κάμερες ασφαλείας) δεν επιτρέπονται ποτέ.
  • Η Airbnb απαγορεύει τις κάμερες ασφαλείας ή τις συσκευές μαγνητοσκόπησης που βρίσκονται ή παρακολουθούν ιδιωτικούς χώρους, όπως υπνοδωμάτια, μπάνια ή χώρους ύπνου.
  • Πρέπει να υποδείξετε την παρουσία όλων των καμερών ασφαλείας ή άλλων συσκευών μαγνητοσκόπησης μέσα ή γύρω από μια καταχώρηση, ακόμα και αν δεν είναι ενεργοποιημένες ή συνδεδεμένες.
  • Οι μη γνωστοποιημένες κάμερες ασφαλείας ή άλλες συσκευές μαγνητοσκόπησης δεν επιτρέπονται ποτέ.
  • Επίσης, πρέπει πάντα να ενημερώνετε αν πραγματοποιείται ενεργή βιντεοσκόπηση.

Για να αποκαλύψετε συσκευές μαγνητοσκόπησης στην καταχώρησή σας

  1. Μεταβείτε στις Καταχωρήσεις και κάντε κλικ ή πατήστε στην καταχώρηση που θέλετε να επεξεργαστείτε.
  2. Στα Στοιχεία καταχώρησης, μεταβείτε με κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα Πράγματα που πρέπει να γνωρίζουν οι επισκέπτες. Κάντε κλικ ή πατήστε Επεξεργασία.
  3. Στην ενότητα Συσκευές ασφαλείας, επιλέξτε το πλαίσιο για κάμερες ασφαλείας/συσκευές ηχογράφησης.
  4. Κάντε κλικ ή πατήστε Επεξεργασία και περιγράψτε κάθε συσκευή, την τοποθεσία της και αν θα είναι απενεργοποιημένη ή ενεργοποιημένη. Θα σας ζητηθεί επίσης να επιβεβαιώσετε ορισμένες λεπτομέρειες σχετικά με την καταχώρησή σας.

Πού επιτρέπονται κάμερες ασφαλείας

Τα μόνα σημεία που επιτρέπονται κάμερες ασφαλείας είναι οι εξωτερικοί χώροι, με την προϋπόθεση ότι δεν μπορούν να είναι στραμμένες σε κοινόχρηστους χώρους. Για παράδειγμα, μια κάμερα έξω από την πόρτα του διαμερίσματος, μπορεί να καταγράφει εικόνα μόνο μπροστά από την πόρτα και όχι από τον διάδρομο ή το ασανσέρ.

Αντίστοιχα, μια κάμερα στην περίφραξη του κήπου, δεν μπορεί να καταγράφει εικόνες από το εσωτερικό του κήπου, όπου μπορεί να βρίσκονται οι επισκέπτες, ή από τον δρόμο στο εξωτερικό μέρος, όπου μπορεί να υπάρχουν άλλοι περαστικοί.

bnbnews.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook