Πού καταλήγουν τα κέρματα που ρίχνουν οι τουρίστες στη Φοντάνα ντι Τρέβι;

πού-καταλήγουν-τα-κέρματα-που-ρίχνουν-1250829

Ένα ταξίδι στη Ρώμη είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με μια επίσκεψη στο 300 ετών διάσημο σιντριβάνι της πόλης. Ποιος έχει επισκεφτεί, αλήθεια, την Αιώνια Πόλη και δεν έχει ακολουθήσει την παράδοση να πετάξει ένα κέρμα στην περίφημη Φοντάνα ντι Τρέβι; Έχετε αναρωτηθεί, όμως, ποτέ πού πηγαίνουν όλα αυτά τα χρήματα;

Σύμφωνα με το μύθο, το πέταγμα του κέρματος πρέπει να συνοδευτεί και από μία ευχή, ενώ οι περισσότεροι ισχυρίζονται ότι όποιος ακολουθήσει το έθιμο, πια, θα έχει καλή τύχη και θα επιστρέψει στη Ρώμη ξανά.

Η συγκεκριμένη παράδοση διατηρείται εδώ και πολλές δεκαετίες, ωστόσο, έγινε ευρέως γνωστή στο κοινό με την ρομαντική κομεντί «Three coins in the Fountain» του Φρανκ Σινάτρα το 1954.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πού καταλήγουν τα περίπου 4.000 ευρώ σε νομίσματα που συλλέγονται καθημερινά, περίπου δηλαδή ενάμιση εκατομμύριο ευρώ ετησίως (!), από την Φοντάνα ντι Τρέβι –για να πραγματοποιηθεί η συλλογή τους το σιντριβάνι δεν λειτουργεί μία ώρα την ημέρα.

Αποδέκτης όλων αυτών των νομισμάτων, μέχρι πρότινος ήταν η φιλανθρωπική οργάνωση Caritas, η οποία αναλαμβάνοντας τον καθαρισμό του μνημείου, διένεμε τα χρήματα στους άπορους της πόλης.

Ωστόσο από τον Απρίλιο του 2019, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Telegaph, χρησιμοποιούνται από το Δήμο της Ρώμης, καθώς η νέα δήμαρχος της πόλης Virginia Raggi ισχυρίζεται ότι τα χρήματα αυτά πρέπει να χρησιμοποιούνται για τις υποδομές της Ρώμης.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook