Power Pass: Τέλος με τα ΑΦΜ σήμερα 24/6 – Μέχρι πότε οι αιτήσεις

power-pass-τέλος-με-τα-αφμ-σήμερα-24-6-μέχρι-πότε-ο-1462728

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι αιτήσεις για Power Pass στο gov.gr. Σήμερα, μάλιστα, αναμένεται να δοθεί το «πράσινο φως» και για τα τελευταία ΑΦΜ.

Μέχρι και το πρωί της Παρασκευής μπορούσαν να κάνουν αίτηση ΕΔΩ οι ωφελούμενοι, των οποίων το ΑΦΜ έληγε σε: 1,2,3,4,5,6,7,8. Εντός της ημέρας – εκτός απροόπτου – θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για επιστροφή χρημάτων και όσα ΑΦΜ τελειώνουν σε 9 και 0.

Πάντα, όμως, υπάρχουν ανατροπές, γι’ αυτό είναι καλό να τσεκάρετε μέσα στην ημέρα αν άνοιξε η πλατφόρμα.

Πότε κλείνει η πλατφόρμα

Η πλατφόρμα άνοιξε την Παρασκευή 17-06-2022 και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι και την 30η Ιουνίου.

Τα βήματα για αίτηση Power Pass

  • Εισέρχεστε στην πλατφόρμα πατώντας ΕΔΩ με τους κωδικούς σας στο Taxisnet και επιβεβαιώνετε ότι τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, ΑΦΜ, έτος γέννησης) που εμφανίζονται είναι σωστά.
  • Επιλέγετε αν επιθυμείτε να υποβάλετε αίτηση για εσάς ή για προστατευόμενο μέλος της οικογένειάς σας.
  • Στην οθόνη εμφανίζονται τα στοιχεία της κύριας κατοικίας ανά μήνα (διεύθυνση και αριθμός παροχής). Τα στοιχεία αυτά μπορείτε:
  • είτε να τα επιβεβαιώσετε,
  • είτε να τα τροποποιήσετε μέσω της πλατφόρμας Δήλωσης Κύριας Κατοικίας για Powerpass (εδώ), η οποία έχει υλοποιηθεί από την ΑΑΔΕ (περισσότερες λεπτομέρειες στη σχετική ερώτηση).

Ποια στοιχεία πρέπει να συμπληρώσετε:

Το κινητό, το e-mail σας, το IBAN και το όνομα του τραπεζικού ιδρύματος όπου τηρείται ο τραπεζικός σας λογαριασμός, στο οποίο πρέπει απαραίτητα να είστε δικαιούχος ή συνδικαιούχος. Εφόσον δεν έχετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κινητό και email τρίτου προσώπου, στο οποίο θα λαμβάνετε τις αντίστοιχες ειδοποιήσεις.

Πατώντας «Υποβολή», ολοκληρώνετε τη διαδικασία κατάθεσης της αίτησης.

Θα δοθεί παράταση;

Ενδεχόμενη παράταση στις αιτήσεις για το Power Pass ήδη συζητά ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ωστόσο, εμφανίζεται διστακτικός. Όπως είπε χθες σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στα «Παραπολιτικά 90,1»:

«Θα ήθελα να περιμένουμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση. Πάντα παρακολουθούμε τη δυναμική των εξελίξεων, προσπαθούμε να μην δίνουμε πολλές παρατάσεις γιατί όσο δίνεις παράταση για να βοηθήσεις τόσο δυσκολεύεις την εκροή πόρων προς όσους έχουν υποβάλλει έγκαιρα τα στοιχεία τους».

Ουσιαστικά, ο κ. Σταϊκούρας έχει επιφυλάξεις γιατί εάν δοθεί παράταση για μετά τις 30 Ιουνίου, οπότε και κλείνει η πλατφόρμα, τότε θα καθυστερήσουν να μπουν και τα χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Υπενθυμίζεται, ότι ο σχεδιασμός θέλει να πραγματοποιούνται οι πληρωμές στις αρχές Ιουλίου, μετά το κλείσιμο της ηλεκτρονικής πλατφόρμας και αφού έχουν ολοκληρώσει όλοι τη διαδικασία.

Προσοχή στα κριτήρια για Power Pass

Επίδομα ρεύματος δικαιούνται οι οικιακοί καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι σε κυμαινόμενα τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας που αναπροσαρμόζονται με βάση τη χονδρεμπορική τιμή αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη λήψη της οικονομικής ενίσχυσης είναι ο δικαιούχος να έχει υποβάλει φορολογική δήλωση εισοδήματος φορολογικού έτους 2020 έως την 1η Μαΐου 2022, εφόσον υποχρεούται από τον νόμο και εάν υποχρεούται να υποβάλει για πρώτη φορά δήλωση εισοδήματος για το φορολογικό έτος 2021, να έχει υποβάλει φορολογική δήλωση φορολογικού έτους 2021, πριν την υποβολή της αίτησης για τη λήψη της οικονομικής ενίσχυσης.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook