Power Pass: Περιθώριο 72 ωρών για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων – Ποιους αφορά

power-pass-περιθώριο-72-ωρών-για-την-υποβολή-φορο-1474414

Ανεξάρτητα από την παράταση υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έως τις 29 Ιουλίου, το ραντεβού τους με την εφορία θα πρέπει να επισπεύσουν εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι για τους οποίους η υποβολή της φορολογικής δήλωσης αποτελεί προϋπόθεση για την υποβολή της αίτησης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Power Pass για τη λήψη του επιδόματος ύψους 18 έως 600 ευρώ για το ηλεκτρικό ρεύμα.

Πρόκειται για όσους υποβάλλουν για πρώτη φορά φορολογική δήλωση και διαμένουν σε κύρια ή μισθωμένη κατοικία, γονείς με παιδιά που σπουδάζουν σε άλλη πόλη και πληρώνουν ενοίκιο για τη φοιτητική κατοικία και φορολογούμενους με λάθη ή παραλείψεις στα στοιχεία της κύριας κατοικίας τους.

Οι φορολογούμενοι αυτοί θα πρέπει να βιαστούν για να μη χάσουν το επίδομα, καθώς όπως έχει ανακοινωθεί η πλατφόρμα του Power Pass θα κλείσει στις 30 Ιουνίου.

Για πρώτη φορά εφέτος κατά την υποβολή της δήλωσης, οι πολίτες μπορούν να βλέπουν σε έναν συγκεντρωτικό πίνακα και ξεχωριστά για τον κάθε σύζυγο/μέλος συμφώνου συμβίωσης, τα βασικά στοιχεία που έχουν ληφθεί από φορείς, τόσο για εισοδήματα (τρέχουσες και αναδρομικές αποδοχές, αγροτικές επιδοτήσεις – ενισχύσεις, μερίσματα, τόκοι, δικαιώματα κ.λπ.), όσο και για δαπάνες (δίδακτρα, δάνεια, δαπάνες με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής κ.ά.).

Για πρώτη φορά, συμπληρώνονται σε διακριτούς κωδικούς, τόσο τα κοινά τέκνα, όσο και τα τέκνα κάθε συζύγου ή μέλους συμφώνου συμβίωσης, που δεν έχουν αποκτηθεί από κοινού (μη κοινά τέκνα). Οταν οι γονείς δεν υποβάλλουν από κοινού δήλωση, συμπληρώνεται και ο ΑΦΜ του άλλου γονέα.

Επίσης, εκτός από τον ΑΜΚΑ, συμπληρώνεται υποχρεωτικά και ο ΑΦΜ των τέκνων, εφόσον έχει αποκτηθεί. Οι φορολογούμενοι οφείλουν να ενημερώσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους στην ΑΑΔΕ πριν από την υποβολή της δήλωσης.

cnn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook