Παράταση στις αιτήσεις για το Power Pass – Πότε λήγει η προθεσμία

παράταση-στις-αιτήσεις-για-το-power-pass-πότε-1475108

Πήρε παράταση η προθεσμία για αίτηση για το Power Pass για λίγες μέρες, σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου.

Όπως αναφέρεται:

«Λόγω συνεχούς ροής αιτήσεων και προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες, δίνεται παράταση ως τις 5 Ιουλίου για την υποβολή αιτήσεων ενίσχυσης για την αντιμετώπιση της αύξησης κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος (power pass) στη σχετική πλατφόρμα. Η προθεσμία έληγε στις 30 Ιουνίου.»

Πότε μπαίνουν τα χρήματα μετά την αίτηση

Μόλις ολοκληρώσετε την αίτησή σας, το σύστημα θα σας βγάλει κάποιο από τα παρακάτω μηνύματα. Το σημαντικό μήνυμα είναι το «Εγκριθείσα» που σημαίνει ότι μπορείτε να δείτε τα χρήματα στον λογαριασμό σας.

Πιο αναλυτικά:

«Απορριφθείσα»: Η αίτηση έχει απορριφθεί. Εάν πλοηγηθείτε στη σελίδα της αίτησης θα δείτε στο πάνω μέρος περισσότερες πληροφορίες (π.χ. αδυναμία διασταύρωσης του ΑΦΜ ως δικαιούχου/συνδικαιούχου στο δηλωθέν ΙΒΑΝ). Απορριφθείσες αιτήσεις μπορούν να αλλαχτούν και να επανυποβληθούν.

«Υπό έλεγχο»: Η αίτηση έχει υποβληθεί και βρίσκεται σε διαδικασία ελέγχου των εξής:

  • αν ο ΑΦΜ είναι δικαιούχος / συνδικαιούχος στο δηλωθέν IBAN.
  • αν ο αιτών/αιτούσα δεν έχει ξεπεράσει τη μία αίτηση για τον ίδιο και τον/την σύζυγο και δεν έχει ξεπεράσει τις τρεις για τα προστατευόμενα μέλη.

«Υπό εκκαθάριση»: Για όσες αιτήσεις είναι σε αυτή την κατάσταση, έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι και περιμένουν από 1η Ιουλίου 2022 να εκτελεστούν οι εκκαθαρίσεις για να αποφασιστεί το ποσό της επιστροφής.

«Προς αποστολή στο τραπεζικό ίδρυμα»: Το ποσό επιστροφής (για πληρωμή, μέσω ΔΙΑΣ) θα αποσταλεί στην επιλεγμένη τράπεζα.

«Προς επεξεργασία από τραπεζικό ίδρυμα»: Η εντολή για το ποσό επιστροφής έχει αποσταλεί στην επιλεγμένη τράπεζα μέσω ΔΙΑΣ και αναμένεται από την τράπεζα να κάνει την πληρωμή.

«Εγκριθείσα»: Σημαίνει ότι έχουμε λάβει απάντηση από το επιλεγμένο Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα ότι εκτέλεσε επιτυχώς την πληρωμη. Ο/Η δικαιούχος μπορεί να ελέγξει το λογαριασμό του/της.

Νέα ημερομηνία για την πληρωμή του Power Pass;

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, είχε πει πως ενδεχόμενη παράταση θα έφερνε καθυστέρηση στις πληρωμές. Συγκεκριμένα τόνιζε:

«Πάντα παρακολουθούμε τη δυναμική των εξελίξεων, προσπαθούμε να μην δίνουμε πολλές παρατάσεις γιατί όσο δίνεις παράταση για να βοηθήσεις τόσο δυσκολεύεις την εκροή πόρων προς όσους έχουν υποβάλλει έγκαιρα τα στοιχεία τους».

Οι αρμόδιοι υπουργοί είχαν πει ότι η κατάθεση της επιστροφής χρημάτων από 18 έως 600 ευρώ θα γινόταν στις αρχές Ιουλίου. Επομένως, με τα νέα δεδομένα, δεν αποκλείεται να πάει για μέσα Ιουλίου η πληρωμή.

Πηγή: ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook