Πότε ξαναπιάνει δουλειά η Δημοτική Αστυνομία στα Χανιά

πότε-ξαναπιάνει-δουλειά-η-δημοτική-ασ-1148051

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες για την ανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας στα Χανιά, καθώς ο Δήμος Χανίων έχει αποστείλει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης το νέο οργανόγραμμά του και περιμένει αυτό να έχει εγκριθεί, σύμφωνα με εκτιμήσεις της δημοτικής αρχής, στις αρχές της άνοιξης.

Μάλιστα, έχει υπάρξει και επαφή με τον υπουργό Εσωτερικών, Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, στην κατεύθυνση να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, καθώς η Αποκεντρωμένη Διοίκηση δεν φημίζεται για την… ταχύτητά της.

Μετά την έγκριση του οργανογράμματος, ο Δήμος θα μπορεί να ξεκινήσει τη στελέχωση και ο σχεδιασμός είναι να ξεκινήσει η παρουσία της Δημοτικής Αστυνομίας στους δρόμους το ερχόμενο καλοκαίρι. Συνολικά θα απασχολούνται 49 άτομα, αριθμός που δεν είναι τυχαίος, μιας και έτσι δεν θα χρειαστεί η δημιουργία Διοίκησης, αλλά Τμήματος και έτσι αποφεύγεται ένας όγκος γραφειοκρατίας που θα μπορούσε να καθυστερήσει αισθητά την διαδικασία.

Από αυτά τα 49 άτομα, ένα μέρος αναμένεται να προέλθει από μετατάξεις, ενώ θα υπάρξουν και προσλήψεις νέων υπαλλήλων.

Οι δημοτικοί αστυνομικοί αναμένεται να επιφορτιστούν με την τήρηση των κανόνων στάθμευσης στην πόλη, μεταξύ άλλων και στους νέους ποδηλατόδρομους αλλά και την επιτήρηση των κανόνων επιχειρηματικής δραστηριότητας, ιδιαίτερα τους χώρους τραπεζοκαθισμάτων. Στόχος της δημοτικής αρχής είναι να υπάρξει εύρυθμη λειτουργία της πόλης, ξεκινώντας από την καλοκαιρινή σεζόν, όπου αναμένεται να λειτουργήσει και ο τουρισμός, με την ανάλογη αύξηση της κίνησης.

Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια, είναι να έλθει έγκαιρα η έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook