Πότε βγαίνουν οι βάσεις 2022 – Η προθεσμία για το μηχανογραφικό

Τα επόμενα βήματα για τους υποψηφίους των Πανελληνίων είναι η κατάθεση του μηχανογραφικού, η ανακοίνωση των βάσεων 2022 και τελικά η ανακοίνωση των σχολών στις οποίες πέρασαν.

Σύμφωνα με νέες δηλώσεις του γενικού γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρου Κόπτση, οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν καταθέσει μηχανογραφικό μέχρι τις 20 Ιουλίου, ώστε πριν το Δεκαπενταύγουστο να ανακοινωθούν οι βάσεις.

Ειδικότερα, μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε ότι το 82% είχε επίδοση πάνω από 10 στη Γλώσσα, το 62% των υποψηφίων στα Αρχαία έγραψε πάνω από 10, το 61% στη Χημεία, το 71% στη Βιολογία. «Τα ποσοστά πάνω από τη βάση κυμάνθηκαν σε υψηλά επίπεδα» είπε επίσης.

Ο ίδιος δεν θέλησε να σχολιάσει το πώς θα κινηθούν οι βάσεις φέτος σχολές επισημαίνοντας ότι κάθε χρονιά δεν είναι συγκρίσιμη με άλλες.

«Οι βαθμολογίες θα βγουν νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά» επισήμανε και υπογράμμισε ότι στόχος είναι να βγουν έως τις 20 Ιουλίου.

Οι εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2022

Σύμφωνα από την επεξεργασία των στοιχείων που έκανε για την εφημερίδα «Καθημερινή» ο μαθηματικός-αναλυτής, Στράτος Στρατηγάκης, για τα μαθήματα ανά επιστημονικό πεδίο της μεγαλύτερης κατηγορίας υποψηφίων, από τα ημερήσια Γενικά Λύκεια προκύπτουν τα ακόλουθα:

  • 1ο πεδίο (ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών): Ο μέσος όρος είναι 11,31. Η ελάχιστη βάση εισαγωγής ανεβαίνει στο 9,05 από 8,94.
  • 2ο πεδίο (θετικών επιστημών): Ο μέσος όρος μειώθηκε στο 11,84. Η ελάχιστη βάση εισαγωγής πέφτει στο 9,47 από 9,58.
  • 3ο πεδίο (επιστημών υγείας): Ο μέσος όρος είναι 12,03 από 12,12 και η ΕΒΕ υποχωρεί στο 9,62 από 9,7. Η τάση των βάσεων για τις ιατρικές σχολές αναμένεται να είναι στα ίδια επίπεδα και φέτος ή ίσως κινηθούν ελαφρώς πτωτικά.
  • 4ο πεδίο (οικονομίας – πληροφορικής): Ο μέσος όρος αυξήθηκε σε 10,46 (από 10,34) και η ΕΒΕ θα διαμορφωθεί σε 8,37, ανεβάζοντας τις χαμηλόβαθμες σχολές.

ieidiseis.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ