Πότε θα τελειώσει η διασύνδεση του κόμβου Μουρνιών με τα Χανιά – Έρχονται και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις | Video+Photos

πότε-θα-τελειώσει-η-διασύνδεση-του-κόμ-1323105

Ως τον Νοέμβριο του 2022 θα έχει ολοκληρωθεί το έργο διασύνδεσης του κόμβου Μουρνιών με την πόλη των Χανίων, υποσχέθηκε το πρωί της Τρίτης ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΚ, Άρης Παπαδογιάννης. Σε δηλώσεις που έκανε στα ΜΜΕ, στο περιθώριο επιθεώρησης που πραγματοποίησε στο έργο, ο κ. Παπαδογιάννης δήλωσε ότι στα μέσα του ερχόμενου Ιανουαρίου αναμένεται να υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ενώ όσον αφορά τις απαλλοτριώσεις που απαιτούνται, τα χρήματα, όπως είπε, έχουν ήδη δεσμευτεί.

«Τώρα γίνεται η μετατόπιση των δικτύων των ομβρίων, αλλά στα μέσα Ιανουαρίου θα χρειαστεί να κλείσει ένα τμήμα του καταστρώματος (σ.σ. του δρόμου) για να προχωρήσει το έργο. Τα πάντα προχωρούν εντός χρονοδιαγράμματος και στόχος είναι να αποδοθεί μέχρι το τέλος του 2022. Θα μείνει μια λωρίδα ανοικτή και η άλλη κατεύθυνση θα γίνεται από παράπλευρο δρόμο. Οι απαλλοτριώσεις έχουν συντελεστεί, έχουν κατατεθεί τα χρήματα και για το εκτός σχεδίου και για το εντός σχεδίου πόλης τμήμα του έργου, και συγκεκριμένα 1.722.000 ευρώ. Όσο για τη σύνδεση με τη Ζυμβρακάκηδων, δεν μπορεί να δίνεται τμηματικά σε χρήση για λόγους ασφαλείας, αλλά θα αποδοθεί με την ολοκλήρωση του συνόλου του έργου».

Ο διευθυντής συγκοινωνιακών έργων του ΟΑΚ, Γιώργος Αγαπάκης, ανέφερε τεχνικές λεπτομέρειες για το έργο:

«Θα έχει διαχωριστική νησίδα, η διατομή είναι δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση, με νησίδα πεζοδρομίου στη μέση, πλάτους μέχρι και 4 μέτρα και πεζοδρόμια στις δύο πλευρές του δρόμου, ως και δύο μέτρα σε όλο το μήκος μέχρι τη διασταύρωση με την οδό Ζυμβρακάκηδων, όπου εκεί θα υπάρχει διακλάδωση: οι δύο λωρίδες θα συνεχίζουν στην οδό Μουρνιών ως τη Γογονή με κατεύθυνση προς την πόλη, ενώ η Ζυμβρακάκηδων θα έχει τον ρόλο της εξόδου προς τον ΒΟΑΚ. Αυτό που απαιτείται τώρα είναι να υλοποιηθούν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ώστε το ένα ρεύμα κίνησης να πάει στην οδό Βενιζέλου, για το οποίο απαιτείται η σύμφωνη γνώμη και του περιφερειακού και του δημοτικού συμβουλίου, γιατί ο δρόμος έχει διπλή χρήση και ως δημοτικός και ως επαρχιακός. Το πρώτο έχει γνωμοδοτήσει θετικά, περιμένουμε και το δεύτερο, με διάρκεια ως το τέλος της σύμβασης τον Νοέμβριο 2022.»

Το έργο είχε δημοπρατηθεί το 2013 και η σχετική σύμβαση είχε υπογραφεί το 2014. Είχε αρχικό προϋπολογισμό 6.250.000 με έκπτωση 43%, δηλαδή περίπου 3.500.000 ευρώ.

Δείτε δηλώσεις και φωτογραφίες:

zarpanews.gr

One thought on “Πότε θα τελειώσει η διασύνδεση του κόμβου Μουρνιών με τα Χανιά – Έρχονται και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις | Video+Photos

  1. Μετά από 10 χρόνια θα τελειώσει ένα σοβαρό έργο.
    ΝΑ δούμε το επόμενο δεκαετες έργο που Θα ξεκινήσει η χελώνα Δήμος Χανίων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook